CARSNEWS
AUTONEWS

Η FIA γίνεται πιο… “πράσινη” και εξελίσσει βιοκαύσιμο για την F1.

Η Formula 1 θέλει να γίνει “carbon-neutral” μέχρι το 2030 και για να πετύχει αυτόν τον στόχο, εξελίσσει ένα βιοκαύσιμο με τα πρώτα βαρέλια να έχουν παραδοθεί στους κατασκευαστές κινητήρων (Ferrari, Mercedes, Honda και Renault)  ώστε να ξεκινήσει η αξιολόγηση του πριν η FIA προχωρήσει στην αποκλειστική χρήση του μέχρι το 2026.

Χαίρομαι που τα μέλη μας εγκρίνουν την περιβαλλοντική στρατηγική μας, που είναι μέρος της “Purpose Driven” πρωτοβουλίας εστιάζοντας στην κοινωνική προσφορά των δύο πυλώνων μας.

Με την εξέλιξη βιώσιμου καύσιμου που μπορεί να κινήσει την F1 από βιο-απόβλητα, κάνουμε ένα νέο βήμα προς τα εμπρός. Με την στήριξη των μεγαλύτερων εταιριών ενέργειας στον κόσμο, συνδυάζουμε την καλύτερη τεχνολογική και περιβαλλοντική απόδοση.

Δήλωσε ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt. Σύμφωνα με το πλάνο, το καύσιμο (θα) είναι 100% βιώσιμο και φυσικά, θα πληροί τις προδιαγραφές των ομάδων ενώ παράλληλα, θα συμμορφώνεται με τους αυστηρούς κανονισμούς της F1. Από τη νέα σεζόν κιόλας, οι ομάδες θα είναι αναγκασμένες να χρησιμοποιούν 10% βιοκαύσιμο ενώ όπως είπαμε, η FIA στοχεύει να κάνει αυτό το ποσοστό 100% μέχρι το 2026 ωθώντας τους προμηθευτές της F1 να εξελίξουν παρόμοιες ουσίες.

The post Η FIA γίνεται πιο… “πράσινη” και εξελίσσει βιοκαύσιμο για την F1. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Aston Martin Vantage Roadster έχει την ταχύτερη οροφή στον κόσμο!

cars

Renault Clio. Ακόμη πιο ελκυστικό

cars

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid. Έρχεται ως η ισχυρότερη έκδοση!

cars

Ζαχάροβα: Το σχέδιο της ΕΕ για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι κλοπή

cars

Η Mercedes πειραματίζεται με την EQC 4×4!

cars

Mercedes SL: Το 2020 η νέα γενιά

cars

Alfa Romeo Giulia GTA & GTAm. Tις ανακαλύπτουμε

cars

Abarth 695 biposto– H αρχή της δημιουργίας του

cars

Volvo EX90 –  Συμβατό με τον νέο χάρτη υψηλής ανάλυσης της Google

cars