CARSNEWS
AUTONEWS

Η Ford θα πουλά μόνο ηλεκτρικά από το 2030!

Ο δρόμος για τον πλήρη εξηλεκτρισμό είναι μακρύς και δύσκολος αλλά αν κρίνουμε από τον αριθμό των εταιριών που τον ακολουθούν, μάλλον είναι ο μοναδικός που μπορεί να εξασφαλίσει βιωσιμότητα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αυτοκινήτου. Η τελευταία εταιρία που ανακοινώνει επίσημα την δέσμευση της όχι απλά στον εξηλεκτρισμό, αλλά στην ηλεκτροκίνηση, είναι η Ford που δήλωσε πως όλα τα μοντέλα της στην ευρωπαϊκή αγορά θα είναι διαθέσιμα είτε ως plug-in υβριδικά, είτε ως αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι τα μέσα του 2026 και πως όλα τα επιβατικά της θα γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρικά μέχρι το 2030!

Με αυτή την προθεσμία στον ορίζοντα, η αμερικανική εταιρία  επενδύει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων της στην Κολωνία της Γερμανίας που θα μεταμορφωθεί στο “Ford Cologne Electrification Centre” και θα αναλάβει την παραγωγή του πρώτου “made in Europe ηλεκτρικού επιβατικού μοντέλου μαζικής παραγωγής για τους Ευρωπαίους πελάτες” το 2023. Αυτό θα είναι το μοντέλο που θα βασίζεται στην MEB αρχιτεκτονική του Volkswagen Group ως αποτέλεσμα του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρίες και θα κατασκευάζεται παράλληλα με το Fiesta στο εργοστάσιο στην Κολωνία.

Το γκρίζο σημείο στην ανακοίνωση της Ford αφορά στην υπάρχουσα γκάμα της καθώς διευκρινίζεται αν τα Fiesta, Focus, Puma και Kuga θα συνεχίσουν την πορεία τους με ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα ή αν θα αντικατασταθούν από εντελώς νέα μοντέλα υπογραμμίζοντας περαιτέρω την αλλαγή του κεφαλαίου στην ιστορία της εταιρίας. Η Ford αρκείται προς το παρόν στο να δηλώνει πως “τα προϊόντα που θα φέρει στην αγορά θα είναι πλήρως διαφοροποιημένα” ως μέρος ενός ευρύτερου πλάνου 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επόμενη δεκαετία. Στην προσπάθεια της η Ford έχει συμφωνήσει να συνεργαστεί με το VW Group σε διάφορες αγορές ενώ ήδη από το 2023, όλα τα μοντέλα της θα εξοπλίζονται με λογισμικό ψυχαγωγίας/ενημέρωσης και συνδεσιμότητας της Google.

The post Η Ford θα πουλά μόνο ηλεκτρικά από το 2030! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Και η Volkswagen γυρνά την πλάτη στην Μ.Ε.Κ.

cars

Audi A3 Sportback 35 TFSI MHEV . Κάνοντας το επόμενο βήμα

cars

Honda: 70 χρόνια και 400 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες μετά, συνεχίζει ακάθεκτη!

cars

Η Mercedes θυμήθηκε την Vision EQXX…

cars

Honda N-One K-Climb. Η σπορ πλευρά του Βενιαμίν.

cars

Διέρρευσε η BMW 5 Series facelift!

cars

Αυτή η Bentley Continental GT είναι φτιαγμένη για παιχνίδια στο χιόνι!

cars

Toyota Land Cruiser. Ανανεωμένο και με καινούριο πετρελαιοκινητήρα

cars

Οι γιορτινές ταινίες και τα αυτοκίνητά τους

cars