CARSNEWS
NEW MODELS

Η Ford καταγράφει ζημιές ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων

H αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να υποφέρει από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ όσο περνά ο καιρόν οι εταιρείας αρχίζουν να αποκτούν μια πιο συγκεκριμένη εικόνα για τη ζημιά που έχουν υποστεί. Σε παγκόσμιο επίπεδο, μιας και η επέλαση του ιού ξεκίνησε από την Κίνα η οποία δείχνει να έχει ανακάμψει και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην Ευρώπη και την Αμερική.

Η Ford λοιπόν, όπως ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας, περιμένει μια προ φόρων ζημιά της τάξης του 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Η οποία αποδίδεται τόσο στο κλείσιμο των εργοστασίων της όσο και στη μείωση των πωλήσεών της κατά 21% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.

Η κατάσταση δεν αναμένεται καλύτερη το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς , καθώς το lockdown στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ διαρκεί ακόμα. Η Ford πάντως επεξεργάζεται σχέδια για την σταδιακή επαναλειτουργία των εργοστασίων της. Αυτή τη στιγμή τα μόνο στα οποία κατασκευάζονται αυτοκίνητα είναι αυτά της Κίνας, η οποία δείχνει να έχει συνέλθει σε σημαντικό βαθμό από την πανδημία.

Το παρήγορο για τη Ford είναι, όπως δήλωσε και ο υπεύθυνος των οικονομικών της Tim Stone πως έχει μεγάλη ρευστότητα, η οποία δείχνει να επαρκεί μέχρι και το τέλος του τρίτου τριμήνου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Γιατί το Mitsubishi L200 δεν πήρε κανένα αστέρι; (video)

cars

VW Golf GTI: Η ιστορία πίσω από το κόκκινο σιρίτι – Μέρος Α’

cars

Βαθιά υπόκλιση στον monsieur Leclerc (video)

cars

Συνέντευξη – G. Hall, MoneyGram: «Ήρθαμε να μείνουμε με τη Haas, δεν έχουμε θέμα να εμφανιζόμαστε στη Σ. Αραβία»

cars

Μια Lancia Stratos από τη στρατόσφαιρα

cars

Οριστικό τέλος για την Mercedes-Benz X-Class

cars

“Τσιτάτα” με θέμα το αυτοκίνητο που θα μείνουν στην ιστορία!

cars

To NIO EC6 είναι ένα κόμπακτ SUV

cars

Αυτό είναι ένα απόλυτο Subaru Crosstrek!

cars