CARSNEWS
NEW MODELS

Η Ford μοιράζεται αφιλοκερδώς δεδομένα αυτόνομης οδήγησης

Το πακέτο αυτό των δεδομένων που προσφέρει, απευθύνεται σε ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα και θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς, σε μεγάλο βαθμό, ολοκληρωμένο. Αυτό γιατί περιλαμβάνει στοιχεία από το liDAR, τους οπτικούς αισθητήρες, το GPS, πληροφορίες τροχιάς, καθώς και στοιχεία για διάφορα οχήματα και τρισδιάστατες απεικονίσεις εδάφους. Αντίστοιχα, καλύπτει όλες τις εποχές και διάφορα καιρικά φαινόμενα, όπως λιακάδα, βροχή, χιόνι, ημέρα και νύχτα.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να εκτιμηθεί δεόντως από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, καθώς ένα μεγάλο πρόβλημα για την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης είναι τα δεδομένα. Χρειάζεται σοβαρή υποδομή για να μπορέσει να συλλέξει κάποιος πλήρη, αξιόπιστα και αξιοποιήσιμα στοιχεία, οπότε πολλά πανεπιστήμια μένουν στη μελέτη ενός πολύ μικρού αριθμού δεδομένων, που φτάνει μεν για να πάρει κανείς μία γεύση, όχι όμως και για να προσφέρει ερευνητικό έργο.

Το πακέτο της Ford προσφέρει στοιχεία από 4 LiDAR, 7 κάμερες και μάλιστα από διαφορετικά οχήματα. Αυτό σημαίνει ότι σε περιβάλλον 3D μπορεί ένας μελετητής να δημιουργήσει μία πολύ πιο πλήρη απεικόνιση του χώρου γύρω από το κάθε κινούμενο όχημα. Η ακρίβεια, δε, των μετρήσεων, έχει και αυτή τη δική της αξία, καθώς βοηθά στον έλεγχο ακρίβειας των αλγορίθμων που χρησιμοποιούνται για την αυτόνομη οδήγηση.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Skoda σκιτσάρει το ηλεκτροκίνητο Enyaq iV

cars

Aλλάζει λογότυπο η KIA;

cars

A112 Abarth: Το τελευταίο «τσίμπημα» του Carlo Abarth

cars

Η νέα γενιά λιπαντικών CYCLON ενσωματώνει την πρωτοποριακή τεχνολογία TriboACT

cars

H Tesla νιώθει την καυτή ανάσα του Fisker Ocean

cars

Τέλος εποχής για την Lada και το Niva

cars

Όμιλος PSA: Η κάθε εταιρία να διαλέξει τη δική της ηλεκτρική πορεία

cars

Επίσημο: Στην McLaren o Daniel Ricciardo

cars

Συγκρίνουμε την Mercedes-Bezn GLC Coupe με το Range Rover Evoque

cars