CARSNEWS
AUTONEWS

Η Ford σε αναζήτηση… μνηστήρων για το Saarlouis

Η Ford έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα τερματίσει την παραγωγή του Focus στο εργοστάσιο της στο Saarlouis της Γερμανίας το 2025 καθώς βρίσκεται σε διαδικασία σμίκρυνσης και απλούστευσης της γκάμας της στην Ευρώπη. Με την… απόσυρση του Focus όμως, η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής θα μείνει χωρίς αντικείμενο αφού η αμερικανική εταιρία έχει επιλέξει το εργοστάσιο της στην Valencia για να κατασκευάσει την επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της. Κάπως έτσι φτάνουμε στο λογικό ερώτημα: τι μέλλει γενέσθαι με το εργοστάσιο στο Saarlouis;

Η εταιρία δήλωσε το περασμένο καλοκαίρι ότι αναζητά εναλλακτικές για την εν λόγω μονάδα και σε αυτό το σημείο, δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι η διαδικασία αυτή έχει σταματήσει. Τους τελευταίους μήνες όμως, πολλές εταιρίες έχουν χτυπήσει την πόρτα της Ford με σκοπό να βρεθεί μία λύση που θα περιλαμβάνει την μεταβίβαση του εργοστασίου στα χέρια τους. Εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αυτοκινήτων, ενεργειακές κ.ά. μεταξύ των οποίων, η κινέζικη BYD. Η BYD έχει αρχίσει να υλοποιεί ένα μεγαλόπνοο σχέδιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, λανσάροντας κάποια μοντέλα της σε επιλεγμένες αγορές και σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της Ford πρόκειται να ταξιδέψουν στην Κίνα για να συζητήσουν με τους ομολόγους τους το ενδεχόμενο πώλησης του Saarlouis. Να σημειώσουμε δε, ότι η κινέζικη μάρκα που έκλεισε το ’22 ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων στον κόσμο, ήδη παράγει ηλεκτρικά λεωφορεία στην ήπειρο και πιο συγκεκριμένα, στην Ουγγαρία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως περίπου 15 “μνηστήρες” κυκλώνουν την Ford για το εργοστάσιο της στο Saarlouis αλλά αυτή δεν έχει πάρει ακόμα κάποια απόφαση. Πρόσφατα, τα ονόματα της καναδικής Magna International και της ολλανδικής VDL Nedcar είδαν το φως της δημοσιότητας – η πρώτη κατασκευάζει BMW, Mercedes, Jaguar και Toyota στην μονάδα της στο Graz της Αυστρίας ενώ η δεύτερη την X1 και κάποια μοντέλα της Mini. Ταυτόχρονα, η τοπική αυτοδιοίκηση της Saarland στη Γερμανία, πιέζει την Ford και συνεργάζεται με αυτήν για την ταχύτερη δυνατή εύρεση επενδυτών για το εργοστάσιο. Λογικά λοιπόν, θα έχουμε νεότερα επί του θέματος σύντομα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η STI κάνει το νέο Subaru BRZ πιο… πικάντικο.

cars

Ο καιρός σήμερα 7/4/2024

Bury

Chevrolet Corvette Convertible. Η πρώτη hardtop στην ιστορία!

cars

Volvo: Πιθανό ένα νέο, SUV-coupe στο μέλλον!

cars

Οικονόμου για ευρωεκλογές:  Κάθε εκλογική διαδικασία έχει διακυβεύματα και διλήμματα, δεν είναι για πλάκα

cars

Mazda.To νέο «εργαλείο» για το Gran Turismo Spor

cars

Νέα Ducati Multistrada V4. Έτοιμη η τέταρτη γενιά της

cars

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150 Ps. Ένα SUV για οδήγηση

cars

BMW 116d. Άλλαξε τα πάντα

cars