CARSNEWS
AUTONEWS

Η Formula 1 στρέφεται επισήμως στα E-sports!

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει την ζωή μας. Προς το παρόν, την έχει αλλάξει επειδή οφείλουμε για τον εαυτό μας, αυτούς που αγαπάμε και την κοινωνία γενικότερα, να καθίσουμε σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο για να αποτρέψουμε την εξάπλωση. Μακάρι να μην φτάσουμε στο σημείο να μετράμε δεκάδες ή εκατοντάδες νεκρών για να βάλουμε μυαλό γιατί τότε θα είναι πολύ αργά. Παράλληλα όμως, έχουν ακυρωθεί όλες οι αθλητικές διοργανώσεις που θα λειτουργούσαν ως μία διέξοδος. Η Formula 1, σε μία προσπάθεια να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αποφάσισε να λανσάρει το “F1 Esports Virtual Grand Prix Series”.

Για κάθε πραγματικό Grand Prix που ακυρώθηκε θα διοργανώνεται ένας εικονικός αγώνας με την πρωτοβουλία να έχει προγραμματιστεί μέχρι και τον Μάιο. Το πρώτο Virtual Grand Prix δε, θα λάβει χώρα αύριο, την Κυριακή 22 Μαρτίου με το Grand Prixτου Bahrain ενώ όπως ανακοινώθηκε, θα συμμετέχουν τόσο οδηγοί του κανονικού πρωταθλήματος όσο και αστέρες από την βιομηχανία του θεάματος και όχι μόνο. Φυσικά, κάθε οδηγός θα συμμετέχει στον εικονικό αγώνα απομακρυσμένα ενώ ο “οικοδεσπότης” θα εκπέμπει ζωντανά από το Gfinity Esports Arena. Το επίπεδο δυσκολίας δε, λόγω του διαφορετικού επιπέδου “gaming” μεταξύ των αγωνιζομένων, θα διαμορφωθεί με τέτοιον βαθμό ώστε να ενθαρρύνει την διεξαγωγή ενός διασκεδαστικού αγώνα.

Η σειρά των Virtual Grand Prix θα χρησιμοποιεί το επίσημο παιχνίδι της Formula 1, εξελιγμένο από την Codemasters και ολόκληρη η εκπομπή θα έχει διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά. Θα υπάρχει κανονικά η περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών ώστε να αποφασιστεί η σειρά των οδηγών στο grid ενώ ο αγώνας  στην πίστα του Sakhir συγκεκριμένα, θα έχει διάρκεια 28 γύρων. Όσοι ενδιαφέρονται, θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπομπή από τα επίσημα κανάλια της Formula 1 στο Youtube, το Twitch και το Facebook. Συντονίσου αύριο λοιπόν σε κάποιο από τα προαναφερθέντα μέσα για να δεις το πρώτο επίσημο Virtual Grand Prix. Μπορεί να μην μετράει στο πρωτάθλημα, αλλά τουλάχιστον μπορεί να μας προσφέρει μιάμιση ώρα ξεγνοιασιάς.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo το 2022!

cars

Το πνεύμα του Herbie ζει σε αυτή την αγωνιστική Porsche 911!

cars

Νέα Mercedes-Benz GLC 300de 4MATIC. Και πετρελαιοκίνητη και plug-in υβριδική

cars

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την Giulia GTA!

cars

Η ζήτηση για τον Skyactiv-X ξεπερνά τις προβλέψεις της Mazda!

cars

Το Subaru Levorg Prototype δέχεται τις περιποιήσεις της STI.

cars

Η Ford τιμά το παρελθόν με τις “Heritage Edition” Shelby GT350 και GT350R.

cars

Renault Megane 1.5 dCi GT Line. Απολαυστικό και οικονομικό

cars

FCA. Η τεχνολογία 5G στην υπηρεσία της ασφάλειας

cars