CARSNEWS
AUTONEWS

Η Gemballa θέλει να λανσάρει ένα υπερσύχρονο super-sportcar.

Η Gemballa βελτιώνει Porsche τα τελευταία 40 χρόνια περίπου αλλά η τρέχουσα διοίκηση πιστεύει ότι έφτασε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα. Ένα super-sportscar περιορισμένης παραγωγής, με τεχνολογία αιχμής και πολυτέλεια, χωρίς συμβιβασμούς, αποκλειστικά δικό της, κατασκευασμένο όπως η ίδια το οραματίζεται για τους πελάτες της. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η εταιρία στη δημοσιότητα, το πρώτο πρωτότυπο θα είναι έτοιμο ήδη το 2020 και η παραγωγή προβλέπεται να ξεκινήσει το 2022.

Κάτι πιο συγκεκριμένο; Σε αυτό το σημείο, δύσκολα. Το μόνο που έχουμε στη διάθεση μας είναι κάποια νούμερα-στόχοι που ανακοίνωσε η γερμανική φίρμα. Χωρίς να γνωρίζουμε λοιπόν λεπτομέρειες για το κινητήριο σύνολο που έχει επιλέξει, η Gemballa δηλώνει πως το 0-100 km/h θα ολοκληρώνεται σε 2,5 δευτερόλεπτα ενώ το σπριντ στα 200 km/h δεν απαιτεί περισσότερα από 6,5 δευτερόλεπτα. Για να έχεις μία τάξη μεγέθους, το super-sportscar της Gemballa είναι 0,1 δευτερόλεπτα πιο αργό από μία Bugatti Chiron στα 100 km/h και εξίσου γρήγορο με αυτήν στα 200 km/h.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός κινητήρα με “σημαντικά περισσότερα από 800 άλογα” όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν η εταιρία, ενώ υπάρχουν πλάνα και για το λανσάρισμα μίας υβριδικής έκδοσης αργότερα. Δεν αποκλείεται δε, το νέο μοντέλο της Gemballa να προσφέρει ως επιλογή ένα μηχανικό κιβώτιο – κάτι που δεν έχουμε δει σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα τα τελευταία… πολλά χρόνια! Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα, η Gemballa θα πρέπει να βρει τους απαραίτητους πόρους, οπότε ας κρατήσουμε μικρό καλάθι μέχρι να δούμε κάτι πιο χειροπιαστό.

Related Articles

Audi Q3 35 TFSi S Tronic. Συνολικά αναβαθμισμένο

cars

Το Hyundai Elantra δέχεται την “N Line” περιποίηση!

cars

ΔΕΗ blue και AVIS συνεργάζονται για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

cars

Ριζικά διαφορετικό το νέο Toyota C-HR.

cars

Volvo. Η τεχνολογία αυξάνει την ασφάλεια, όταν χρησιμοποιείται σωστά

cars

Alfa Romeo Stelvio. Ανανεωμένη και σε σαφώς  καλύτερες τιμές

cars

Μία Rolls-Royce Cullinan πολύ έξω από τα… νερά της!

cars

Η Daimler μεταμορφώνεται σε Mercedes-Benz Cars & Vans.

cars

Beef Rump Steak and Potatoes Recipe

cars