CARSNEWS
NEW MODELS

Η General Motors βάζει τέλος στην Holden

Η Holden είναι η εταιρεία που εκπροσωπεί τη General Motors στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ή καλύτερα είναι μέχρι τώρα. Και αυτό γιατί η αμερικανική πολυεθνική αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία της βάζοντας έτσι τέλος σε ένα μεγάλο μέρος της αυτοκινητικής ιστορίας στο επονομαζόμενο Down Under.

Η απόφαση αυτή δείχνει ουσιαστικά προαποφασισμένη εδώ και καιρό, μιας και πριν από τρία χρόνια έχει σταματήσει η τοπική παραγωγή των Holden στην Αυστραλία, ενώ πριν από δύο μήνες είχε ανακοινωθεί η κατάργηση των Commodore και Astra, η οποία συνοδεύτηκε από τη φημολογία για το οριστικό τέλος της μάρκας.

Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης της GM και στις νέες προτεραιότητές της σε ότι αφορά τις μελλοντικές της επενδύσεις. Έτσι η αμερικάνικη εταιρεία αποχωρεί ή έχει ήδη αποχωρήσει από όλες τις αγορές στις οποίες τα αυτοκίνητα είναι δεξιοτίμονα. Αγορές όπως η Μεγάλη Βρετανία -η Vauxhall πήγε μαζί με την Opel στην PSA- η Ινδία, η Ιαπωνία, η Νότια Αφρική, η Ιαπωνία και τώρα η Αυστραλία με τη Νέα Ζηλανδία.

Σύμφωνα πάντως με δημοσιεύματα η GM θα εξακολουθεί να έχει μια κάποια παρουσία στο Down Under, καθώς θα δημιουργήσει μάλλον ένα νέο τμήμα, το General Motors Specialty Vehicles (GMSV) που θα πουλά επιλεγμένα μοντέλα που θα εισάγονται ως αριστεροτίμονα από τις ΗΠΑ και θα μετατρέπονται σε δεξιοτίμονα.

Θέση πάντως, με δύο tweet, πήρε και η μεγάλη αντίπαλος της Holden στη Αυστραλία, η Ford. Το πρώτο έγραφε: «…όλοι στη Ford Australia ακούσαμε την είδηση πως η Holden θα σταματήσει τις δραστηριότητές της και λυπόμαστε ειλικρινά», ενώ το δεύτερο «…στους φίλους μας στη Holden: σας ευχαριστούμε που μας κρατήσατε σε εγρήγορση και μας εμπνεύσατε να συνεχίζουμε να στοχεύουμε πιο ψηλά. Θα μας λείψετε».

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η οικογένεια Peugeot σκοπεύει σε αύξηση των μετοχών της

cars

Είναι αυτό το νέο Hyundai i20 N;

cars

Βόμβα μεγατόνων η Bugatti με τον κινητήρα μπροστά!

cars

Daimler & Volvo προχωρούν σε συνεργασία στις κυψέλες καυσίμου

cars

Το Μazda RX7 “επιστρέφει” μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας!

cars

Τι ζημιά προκαλείται στο αυτοκίνητό σου αν βάλεις λάθος καύσιμο! (Video)

cars

Με κινητήρες Nissan το επόμενο Mitsubishi Outlander;

cars

Πρώτη Δοκιμή στην Ελλάδα για το νέο Volkswagen Golf

cars

To Triggo είναι ένα ηλεκτρικό micro car από την Πολωνία

cars