CARSNEWS
AUTONEWS

Η GTS είναι πλέον η πιο sport Porsche Macan!

Ακούγεται σαν πλεονασμός αλλά έτσι λέει η ίδια η Porsche για τη νέα Macan GTS, οπότε δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε. Χάρη σε στοχευμένες τροποποιήσεις και μικρές λεπτομέρειες εδώ και εκεί, η Macan GTS έρχεται ως η πλέον sport έκδοση του μικρού SUV της γερμανικής εταιρίας και ολοκληρώνει την γκάμα προσφέροντας μία εναλλακτική γι’ αυτούς που επιζητούν “αθλητικό” look και μέγιστη οδηγική ευχαρίστηση από το αυτοκίνητο τους.

Στην καρδιά της νέας Macan GTS βρίσκεται ο γνωστός biturbo V6 με χωρητικότητα 2,9 λίτρων ο οποίος προσφέρει απλόχερα 380 ίππους, 20 περισσότερους σε σύγκριση με τον προκάτοχο, από τις 5.200 σ.α.λ. μέχρι και τις 6.700 καθώς και 520 Nm ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. μέχρι τις 5.000! Συνδυαζόμενος με ένα ειδικά τροποποιημένο για την περίσταση, PDK αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το (προαιρετικό) Sport Chrono πακέτο, ο κινητήρας επιταχύνει τα 1.910 κιλά της Macan GTS στα 100 km/h από στάση σε 4,7 δευτερόλεπτα και συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι τα 261 km/h της τελικής ταχύτητας.

GTS όμως, σημαίνει Gran Turismo Sport και δεν αρκούν οι επιδόσεις στην ευθεία γι’ αυτόν τον χαρακτηρισμό. Έτσι, η Porsche τροποποίησε το Active Suspension Management (PASM) και χαμήλωσε το αμάξωμα κατά 15 χιλιοστά ώστε να κάνει την Macan ακόμα πιο άμεση και “οδηγοκεντρική”. Αν ο πελάτης επιθυμεί κάτι πιο… ακραίο και μπορεί να το πληρώσει, η Porsche προσφέρει προαιρετικά το σύστημα αερανάρτησης που χαμηλώνει κατά 10 χιλιοστά επιπλέον το αμάξωμα. Κατά τα άλλα, η Macan GTS εξοπλίζεται με standard ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών οι οποίες φιλοξενούν δίσκους 360 χιλιοστών μπροστά και 330 χιλιοστών πίσω. Και πάλι, για το κάτι περισσότερο στον τομέα της επιβράδυνσης, η Porsche προσφέρει προαιρετικά είτε το σύστημα με την επίστρωση tungsten-carbide (PSCB) είτε αυτό με τα κεραμικά (PCCB).

Όσον αφορά στον τομέα της εμφάνισης, η Macan GTS ξεχωρίζει χάρη στο standard Sport Design πακέτο και τις μαύρες λεπτομέρειες – ένα χαρακτηριστικό όλων των GTS εκδόσεων. Τα LED εμπρός φωτιστικά σώματα με το Porsche Dynamic Light System και τα πίσω “τρισδιάστατα” έχουν αποκτήσει φιμέ όψη ενώ το πακέτο συμπληρώνουν οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων και η standard sport εξάτμιση που προσφέρει τα μέγιστα τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και στην ακουστική της Macan. Στο εσωτερικό από την άλλη, η Porsche εξόπλισε αυτή την GTS με άφθονο δέρμα, Alcantara, αλουμινένια διακοσμητικά και νέα καθίσματα, αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκδοση. Αν ο τραπεζικός λογαριασμός του πελάτη αντέχει ακόμα, υπάρχουν και διάφορες επιλογές εξατομίκευσης όπως το premium ηχοσύστημα της Bose, το σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone, ο ιονιστής αέρα, το θερμαινόμενο παρμπρίζ και πολλά ακόμα. Η Porsche Macan GTS είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία με την τιμή της να ξεκινά από τα €77.880 στη Γερμανία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Seat. Επενδύει στην τεχνολογική της εξέλιξη

cars

Mitsubishi. Aναπροσαρμόζει το πλάνο της

cars

Το Audi Q2 βελτιώνεται και περνά το τεστ αποφυγής ταράνδου.

cars

Η Tesla έγινε η πολυτιμότερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία στην ιστορία!

cars

Legende Automobiles Turbo 3. Θηριώδης εξέλιξη!

cars

Nissan Electric Travel Guide – Για συναρπαστικά ταξίδια

cars

Νέο Hyundai i30. Συνολικά αναβαθμισμένο

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 17/3/2024

cars

«Ναι» από το ΚΚΕ στην πρόταση μομφής Ανδρουλάκη

cars