CARSNEWS
AUTONEWS

Η Hennessey στοχεύει στα 1.200 άλογα για τη νέα Corvette!

Πόσα άλογα ακριβώς είναι… αρκετά; Υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο ή μήπως ποτέ δεν είναι αρκετά, όπως τα χρήματα; Η νέα Chevrolet Corvette είναι διαθέσιμη, προς το παρόν, αποκλειστικά με έναν ατμοσφαιρικό V8 χωρητικότητας 6,2 λίτρων που παράγει έως και 495 ίππους με το προαιρετικό “Z51 Performance Package”. Μπορεί να μην ακούγεται εντυπωσιακό σαν νούμερο γιατί ζούμε την εποχή που ένα hot hatch μπορεί να προσφέρει έως και 350 ίππους, αλλά είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για να επιταχύνει την Corvette στα 96 km/h σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα!

Αργότερα, θα ακολουθήσουν κι άλλες, αναμφίβολα ισχυρότερες εκδόσεις, αλλά τι γίνεται με αυτόν που έχει ήδη παραγγείλει την δική του Corvette και δεν έχει καμία διάθεση να περιμένει; Ευτυχώς, υπάρχουν βελτιωτές όπως η Hennessey Performance Engineering που έχει ανεβάσει στον ιστότοπο της μία φόρμα ενδιαφέροντος και έχει λάβει περισσότερες από 250 απαντήσεις. Μάντεψε τι ζητάνε… Περισσότερα άλογα!

Έτσι, η Hennessey θα δημιουργήσει μία σειρά προτάσεων για να ικανοποιήσει κάθε γούστο. Από μία που θα προσφέρει λίγα παραπάνω άλογα σε ένα supercharged kit που αυξάνει την ιπποδύναμη στα 700 άλογα και φυσικά, στην πιο ακραία πρόταση που θα περιλαμβάνει την αναβάθμιση των εσωτερικών του LS2 V8 με νέα, πιο ανθεκτικά εξαρτήματα, την τοποθέτηση δύο turbos και πολλών ακόμα περιφερειακών με στόχο την αύξηση της παραγόμενης ισχύος στα 1.200 άλογα! Παράλληλα, το κορυφαίο kit θα περιλαμβάνει την αναβάθμιση της ανάρτησης με ένα σύστημα της Penske, την ενίσχυση της μετάδοσης, ένα σχεδόν αγωνιστικό bodykit και φυσικά, ένα σύστημα πέδησης της Brembo που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στην πρόκληση. Περιμένουμε να ολοκληρώσει την μετατροπή η Hennessey, ώστε να δούμε το κτήνος να επιταχύνει – ή να διαλύει τα ελαστικά του προσπαθώντας!

Related Articles

Ford. Εξαιρετικά σημαντικές διακρίσεις για τα επαγγελματικά της

cars

Εθνική Ελλάδας: Με ατάκα Αντετοκούνμπο το μήνυμα του Βλαχοδήμου για τον αποκλεισμό

cars

McLaren Sabre. Μία πολύ ειδική McLaren για τις Η.Π.Α.

cars

Η Audi αναβαθμίζει το E-tron με την “S” έκδοση και 3 ηλεκτροκινητήρες!

cars

Fiat 500e. Το στιλ συναντά τη τεχνολογία

cars

Περισσότερα παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα σε 4 μήνες παρά σε 4 χρόνια συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο

cars

Rolls-Royce Dawn Silver Bullet. Το πρώτο teaser του υπερπολυτελούς διθέσιου!

cars

Η έκθεση της Γενεύης επιστρέφει δριμύτερη το 2022.

cars

Opel Crossland. Με νέο design και χωρίς το “X” πλέον!

cars