CARSNEWS
AUTONEWS

Η Honda φρεσκάρει το S660!

Η αγορά των λεγόμενων “kei cars” στην Ιαπωνία, είναι μία που κανένας κατασκευαστής δεν μπορεί να αγνοήσει. Με το μερίδιο τους να ανέρχεται στο 40% σχεδόν επί του συνόλου των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, απαιτούν την προσοχή των εγχώριων εταιριών οι οποίες λανσάρουν και ανανεώνουν τις προτάσεις τους τακτικά ώστε να κερδίσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Πιο πρόσφατη περίπτωση, αυτή του “φρεσκαρισμένου” Honda S660 που παρουσιάστηκε στο Tokyo Auto Salon με διακριτικές επεμβάσεις και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

Καταρχάς, προσφέρεται με νέες ζάντες ελαφρού κράματος και ένα νέο χρώμα (“Active Green Pearl” όπως βλέπεις και στην κεντρική φωτογραφία) ενώ απέκτησε νέα, κάθετα LED φώτα ημέρας στον εμπρός προφυλακτήρα και φιμέ κρύσταλλα στα πίσω φανάρια. Επίσης, η γρίλια είναι ανασχεδιασμένη και οι εμπρός κολώνες είναι βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος. Στο εσωτερικό δε, έχουν προστεθεί θερμαινόμενα καθίσματα και επενδύσεις Alcantara που τονίζουν το σπορ προφίλ του kei car της Honda. Όσον αφορά στην κορυφαία, Modulo X έκδοση, αυτή εμπλουτίζεται με ένα επιπλέον χρώμα (“Carnival Yellow II”), μαύρες λεπτομέρειες στο αμάξωμα και περισσότερη Alcantara στην καμπίνα. Συνδυάζει επίσης το μαύρο με Bordeaux πινελιές ενώ στο standard S660 η καμπίνα είναι κατά κύριο λόγο μαύρη. Το μόνο που δεν άλλαξε, λόγω κανονισμών, είναι το κινητήριο σύνολο του S660 που αποτελείται από έναν 3-κύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 660 κ.εκ. που παράγει 64 ίππους και 104 Nm ροπής. Δεν βάζει ακριβώς “φωτιά στον δρόμο” αλλά αυτοί είναι οι κανόνες της κατηγορίας…

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Honda λάνσαρε και μία σειρά aftermarket εξαρτημάτων και αξεσουάρ για το S660, μέσω της Honda Access. Αυτά καλύπτουν όλα τα γούστα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μία ενεργή αεροτομή (γιατί αυτό χρειάζεται ένα kei car 64 ίππων), νέους και πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, νέες ζάντες ελαφρού κράματος σε 3 φινιρίσματα και ανθρακονημάτινα διακοσμητικά για την καμπίνα. Παράλληλα, προσφέρονται πρακτικά αξεσουάρ όπως θήκες για την πόρτα του οδηγού ή ένα κουτί  οργάνωσης με διαχωριστικά που “κάθεται” στην θέση του συνοδηγού καθώς και αξεσουάρ που βελτιώνουν τις επιδόσεις του λιλιπούτειου Honda όπως η coilover ανάρτηση και οι αναβαθμισμένοι δίσκοι που συνδυάζονται με αντίστοιχα τακάκια για το σύστημα πέδησης.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός VW Amarok “Raptor”.

cars

Το λευκό είναι και φέτος το πιο δημοφιλές χρώμα παγκοσμίως.

cars

Pagani Huayra R. Ατμοσφαιρική. Σκληροπυρηνική. Υπέροχη!

cars

Πώς θα χρηματοδοτήσει η FCA το νέο εργοστάσιο της Tesla;

cars

Kia Hellas. Συνεργασία ουσίας με την Protergia

cars

Πώς το Netflix άλλαξε την παγκόσμια βιομηχανία ψυχαγωγίας

cars

Fiat Toro. Για την Βραζιλία με αναβαθμίσεις.

cars

Κόγιας και Dream Greek περιγράφουν πώς σκοτώθηκε ο Tzane – «Το δεξί πόδι πατούσε στο τσιμέντο, το αριστερό έφυγε στο κενό»

cars

Νέος επικεφαλής σχεδιασμού στην Volkswagen ο Andreas Mindt

cars