CARSNEWS
NEW MODELS

Η Huawei μπαίνει δυναμικά και στον χώρο των αυτοκινήτων

Μαζί με την ηλεκτροκίνηση, η αυτόνομη οδήγηση θα είναι τα δύο μεγάλα trends που θα κυριαρχήσουν στην αυτοκίνηση μέσα στην δεκαετία. Για να μπορέσουν όμως τα αυτοκίνητα να αυτονομηθούν χρειάζονται πολλά εξαρτήματα, ραντάρ και σένσορες, τα οποία θα πρέπει η αυτοκινητοβιομηχανίες να τα προμηθευτούν από τις μεγάλες εταιρίες ηλεκτρονικών.

Η Κινέζικη Huawei σπεύδει να πάρει και αυτή μερίδιο από την μεγάλη αγορά που ανοίγεται μπροστά της, θέλοντας να εμπλακεί στην κατασκευή των ειδικών αισθητήρων Lidar οι οποίοι είναι και οι πιο κρίσιμοι για την λειτουργία της αυτόνομης οδήγησης.

Μάλιστα σκοπεύει να το κάνει με τον γνήσια… κινέζικο τρόπο, ρίχνοντας τις τιμές στα 100 δολάρια ανά κομμάτι όταν αυτή την στιγμή η χαμηλότερη τιμή είναι στα 500 δολάρια.

Για να κάνει αυτό το σχέδιο πραγματικότητα η Huawei έφτιαξε πρόσφατα ένα νέο τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης στην Wuhan, όπου απασχολεί μεμιάς περί τους 10.000 μηχανικούς και υπαλλήλους για την ενασχόλησή τους με τους συγκεκριμένους σένσορες αλλά και γενικότερα με την αυτοκινητοβιομηχανία.

Μπορεί η τιμή να είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα όμως ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει με δυτικές χώρες και την Huawei ίσως να κάνει τα σχέδιά της να μην φθάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πάντως η τεράστια Κινέζικη εταιρία επενδύει διαρκώς χρήματα σε νέες εφαρμογές (μεταξύ αυτών και την αυτοκίνηση) ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή όλο αυτό θα οδηγηθεί σε ένα τέλος.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δοκιμάζουμε το πολυδιάστατο KIA XCeed 1.0 T-GDi 120 PS

cars

Μετά την αυτόνομη οδήγηση έρχονται τα αυτόνομα… παντιλίκια (Video)

cars

Δοκιμάζουμε το πολυδιάστατο ΚΙΑ XCeed των 140 ίππων (video)

cars

Η ηλεκτρική BMW Σειρά 1 θα είναι έτοιμη το 2022

cars

Η Bentley θέλει διαχρονικούς ψηφιακούς πίνακες οργάνων

cars

Η Polestar επεκτείνει το δίκτυό της στην Κίνα

cars

Έξι μοντέλα της Peugeot που σημάδεψαν την εποχή τους

cars

40 Χρόνια Panda: Η πεμπτουσία του Design

cars

Οι προτάσεις του Car and Driver για το σχέδιο νόμου της Ηλεκτροκίνησης

cars