CARSNEWS
AUTONEWS

Η Hyundai δεν κάνει “copy & paste” τα εσωτερικά της.

Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που η Hyundai είχε εκφράσει την επιθυμία της να επενδύσει στην συναισθηματικότητα των σχεδίων της. Τότε, ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού της κορεατικής φίρμας, SangYup Lee, ανέφερε πως ο στόχος είναι για την Hyundai να γίνει πιο sexy ακόμα και από την Alfa Romeo και τώρα, 2 χρόνια μετά, δεν είμαι σίγουρος αν ο στόχος αυτός επετεύχθη, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι το design της εταιρίας είναι αν μη τι άλλου, χαρακτηριστικό.

Τόσο το Sonata όσο και το Elantra στις Η.Π.Α. αλλά και το i20 και σε μικρότερο βαθμό, το i30 facelift, είναι άμεσα αναγνωρίσιμα ως Hyundai αλλά διατηρούν την προσωπικότητα τους. Το ίδιο συμβαίνει και στην καμπίνα, με την Elizabeth Curran, μία εκ των υπευθύνων για τον σχεδιασμό των Hyundai σήμερα, να δηλώνει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παίξει το παιχνίδι του “copy-paste”, ούτε καν να προσαρμόσει το design της καμπίνας ενός μοντέλου σε ένα μεγαλύτερο ή μικρότερο.

Η Curran, ανέφερε επίσης ότι η ομάδα του σχεδιασμού των εσωτερικών θέλει να βάλει στο παιχνίδι περισσότερα, διαφορετικά υλικά, νέες υφές και πολλά εναλλακτικά χρώματα που ξεφεύγουν από την λογική του “μαύρο, γκρι, μπεζ”. Εστιάζει επίσης στην… βιωσιμότητα των υλικών με περισσότερα ανακυκλώσιμα καθώς και φυσικές ίνες όπως η καρύδα, το μαλλί και η σόγια αλλά τονίζει πως οι αλλαγές δεν μπορούν να αποφασιστούν και να γίνουν πραγματικότητα από την μία ημέρα στην άλλη. Χρειάζεται μελέτη και εξέλιξη, οπότε οι πιο… ριζοσπαστικές ιδέες χρειάζονται 1-2 χρόνια ή ακόμα και λίγο περισσότερο για να περάσουν στην παραγωγή.

Στο ίδιο θέμα, δεν θα πρέπει να υποτιμούμε και την σημασία των concepts. Κάθε ένα κοστίζει αρκετά εκατομμύρια και αυτά είναι χρήματα που δεν θα ξόδευε η όποια εταιρία αν δεν ήθελε να πετύχει κάτι περισσότερο από το να κερδίσει την προσοχή σου για 5 λεπτά. Απλά τώρα, ζούμε σε μία πιο συναρπαστική εποχή καθώς ο ερχομός του εξηλεκτρισμού πιθανώς να δώσει την ελευθερία στους σχεδιαστές να πειραματιστούν περισσότερο με τις ήδη γνωστές φόρμες. Μόνο ο χρόνος θα δείξει όμως…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το κλειδί της Ferrari Roma είναι κυριολεκτικά ένα μεγάλο σήμα!

cars

Mercedes-Maybach S-Class. Ορίζει την πολυτέλεια, με σοφέρ ή χωρίς!

cars

Νέα BMW 4 Series Gran Coupe. Στιλ και χώροι.

cars

Νέο Mazda 2. Με εστιασμένες αλλαγές

cars

Η Brabus μετατρέπει την G-Class σε ένα pick-up 800 ίππων!

cars

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο Αθηνών

cars

Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια του Ιράν – Εξομαλύνεται η κατάσταση στις αερομεταφορές

Bury

Πατέρας Παύλος: Ο viral ιερέας που «σαρώνει» στο TikTok και «μιλά» στις καρδιές των νέων

cars

Survivor – Φάνης Μπολέτσης: Λαβώθηκε στο στίβο μάχης και κατέρρευσε στην άμμο

cars