CARSNEWS
AUTONEWS

Η Hyundai δουλεύει πάνω σε έναν υψηλόστροφο κινητήρα 2,3 λίτρων.

Η Hyundai και πιο συγκεκριμένα, το N Performance τμήμα της, δεν επαναπαύεται από τις δάφνες τους. Ναι, το i30 N απέσπασε διθυραμβικές κριτικές όπως και το Veloster N ενώ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού περιμένουν τόσο το Elantra N όσο και το Sonata N. Εδώ, αναμένουμε υπομονετικά το i20 N που θα ρίξει λάδια στην φωτιά των μικρών, καυτών hatchbacks ενώ σύντομα θα έχουμε και νεότερα για το Kona N που θα συμπληρώσει την γκάμα της κορεατικής εταιρίας ως το πρώτο SUV της. Η δουλειά όμως δεν σταματά καθώς απ’ ότι μαθαίνουμε, η Hyundai δουλεύει πάνω σε έναν νέο κινητήρα επιδόσεων, με χωρητικότητα 2,3 λίτρων και κόφτη εκεί ψηλά στις 7.000 σ.α.λ.!

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν την ύπαρξη αυτού του κινητήρα, η Hyundai χρησιμοποίησε όλα εκείνα τα πολύτιμα μαθήματα και όλες εκείνες τις τεχνολογίες που “κέρδισε” από την ενασχόληση της με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και με τις οποίες κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2020. Η κυλινδροκεφαλή, το μπλοκ του κινητήρα και οι φλάντζες έχουν κατασκευαστεί με τεχνολογίες και τεχνογνωσία WRC και ενώ ο κινητήρας παραγωγής μπορεί να μην στροφάρει στις 8.500 του αγωνιστικού, οι 7.000 σ.α.λ. που καταφέρνει είναι ένα εντυπωσιακό νούμερο με τα σημερινά δεδομένα. Όπως αναμφίβολα εντυπωσιακά θα είναι και τα νούμερα του, αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικά.

Να θυμίσουμε πάντως ότι στο παρελθόν, είχαν κυκλοφορήσει κάποιες φωτογραφίες που έδειχναν ένα κεντρομήχανο πρωτότυπο με τα πλαϊνά να γράφουν “MR23T” και τις φήμες τότε, να λένε ότι εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,3 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με ένα υβριδικό σύστημα. Είναι άγνωστο πότε θα μάθουμε περισσότερα γι’ αυτή την ενδιαφέρουσα δημιουργία ή το μοντέλο στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί ο κινητήρας και σε ποια μορφή… Αναμένουμε στο ακουστικό μας λοιπόν!

The post Η Hyundai δουλεύει πάνω σε έναν υψηλόστροφο κινητήρα 2,3 λίτρων. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mercedes EQA. Διαθέσιμη και ως τετρακίνητη

cars

Υεμένη: Αναφορές για αεροπορικά πλήγματα σε περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι

cars

Αναβαθμισμένο Audi Q7: Σε 5θέσιες, 7θέσιες εκδόσεις, τετρακίνηση και diesel κινητήρα

cars

Skoda: Τέρμα το Citigo με την εταιρία να εστιάζει σε μεγαλύτερα μοντέλα!

cars

Το νέο, ηλεκτρικό Hummer έρχεται το φθινόπωρο τελικά!

cars

Volvo EX90 Excellence: Αμιγώς ηλεκτρικό και με μεγάλη αυτονομία

cars

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Βράβευση με πολύ νόημα

cars

Ράμμος για παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Η ΑΔΑΕ θα εφαρμόσει κατά γράμμα και κατά κεραία την απόφαση του ΣτΕ

Bury

Citroen C5 AirCross 1.6t 180Hp EAT8. Αρχοντικό

cars