CARSNEWS
AUTONEWS

Η Hyundai δουλεύει πάνω σε έναν υψηλόστροφο κινητήρα 2,3 λίτρων.

Η Hyundai και πιο συγκεκριμένα, το N Performance τμήμα της, δεν επαναπαύεται από τις δάφνες τους. Ναι, το i30 N απέσπασε διθυραμβικές κριτικές όπως και το Veloster N ενώ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού περιμένουν τόσο το Elantra N όσο και το Sonata N. Εδώ, αναμένουμε υπομονετικά το i20 N που θα ρίξει λάδια στην φωτιά των μικρών, καυτών hatchbacks ενώ σύντομα θα έχουμε και νεότερα για το Kona N που θα συμπληρώσει την γκάμα της κορεατικής εταιρίας ως το πρώτο SUV της. Η δουλειά όμως δεν σταματά καθώς απ’ ότι μαθαίνουμε, η Hyundai δουλεύει πάνω σε έναν νέο κινητήρα επιδόσεων, με χωρητικότητα 2,3 λίτρων και κόφτη εκεί ψηλά στις 7.000 σ.α.λ.!

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν την ύπαρξη αυτού του κινητήρα, η Hyundai χρησιμοποίησε όλα εκείνα τα πολύτιμα μαθήματα και όλες εκείνες τις τεχνολογίες που “κέρδισε” από την ενασχόληση της με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και με τις οποίες κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2020. Η κυλινδροκεφαλή, το μπλοκ του κινητήρα και οι φλάντζες έχουν κατασκευαστεί με τεχνολογίες και τεχνογνωσία WRC και ενώ ο κινητήρας παραγωγής μπορεί να μην στροφάρει στις 8.500 του αγωνιστικού, οι 7.000 σ.α.λ. που καταφέρνει είναι ένα εντυπωσιακό νούμερο με τα σημερινά δεδομένα. Όπως αναμφίβολα εντυπωσιακά θα είναι και τα νούμερα του, αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικά.

Να θυμίσουμε πάντως ότι στο παρελθόν, είχαν κυκλοφορήσει κάποιες φωτογραφίες που έδειχναν ένα κεντρομήχανο πρωτότυπο με τα πλαϊνά να γράφουν “MR23T” και τις φήμες τότε, να λένε ότι εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,3 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με ένα υβριδικό σύστημα. Είναι άγνωστο πότε θα μάθουμε περισσότερα γι’ αυτή την ενδιαφέρουσα δημιουργία ή το μοντέλο στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί ο κινητήρας και σε ποια μορφή… Αναμένουμε στο ακουστικό μας λοιπόν!

The post Η Hyundai δουλεύει πάνω σε έναν υψηλόστροφο κινητήρα 2,3 λίτρων. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Renault Austral – O μεγάλος νικητής στο «AUTOBEST 2023»

cars

Renault LCV. Νέα γκάμα με πολλές προτάσεις

cars

Volvo Car Hellas. Συνεργάζεται με τον ΗΡΩΝA  για την Ηλεκτροκίνηση

cars

Βραβευμένος σκηνοθέτης παραδέχτηκε ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε πολλές γυναίκες – «Ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών»

cars

Survivor – Ο Σταμάτης Ταλαδιανός κοψοχόλιασε τους πάντες με την πτώση του: Έχει γίνει μωβ η καρωτίδα σου

cars

Nissan. Με 14 νέα μοντέλα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο

cars

Το air-condition της Bugatti αρκεί για ένα μεσαίο διαμέρισμα!

cars

Το Mazda3 στον δρόμο της υπερτροφοδότησης.

cars

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Bury