CARSNEWS
AUTONEWS

Η Hyundai παρέδωσε τα πρώτα υδρογονοκίνητα φορτηγά!

Τα πρώτα 7 XCIENT Fuel Cell φορτηγά παραδόθηκαν σε πελάτες στην Ελβετία και η Hyundai γίνεται η πρώτη εταιρία που λανσάρει ένα υδρογονοκίνητο φορτηγό μαζικής παραγωγής στον κόσμο. Αξίζει να σημειώσουμε δε ότι η Hyundai κάνει τα πρώτα της βήματα στην ευρωπαϊκή αγορά στην συγκεκριμένη κατηγορία και τα κάνει με τον πλέον εμφατικό (τεχνολογικά τουλάχιστον) τρόπο πριν μεταπηδήσει με το υδρογονοκίνητο φορτηγό της στις αγορές των Η.Π.Α. και Κίνας.

Σύμφωνα με την κορεατική φίρμα που έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι πιστεύει στην τεχνολογία της υδρογονοκίνησης, η παραγωγή του XCIENT Fuel Cell θα αγγίξει τα 2.000 φορτηγά μέχρι το 2021 έπειτα και από μία επένδυση της τάξης των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων επιπλέον των 6,4 δισεκατομμυρίων που έχει ήδη ανακοινώσει για την δημιουργία του απαραίτητου “οικοσυστήματος” για την υποστήριξη μίας κοινωνίας υδρογόνου. Από εδώ και πέρα, η Hyundai συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρίες στον χώρο των logistics στις Η.Π.Α. ενώ δουλεύει και με διάφορες εταιρίες στην Κίνα ώστε να επιτύχει τον στόχο του ενός εκατομμυρίου υδρογονοκίνητων οχημάτων στους δρόμους ολόκληρου του κόσμου μέχρι το 2030.

Πριν κλείσουμε, να αναφέρουμε ότι το powertrain του XCIENT αποτελείται από δύο κυψέλες 95 kW που προέρχονται από το επιβατικό Nexo αλλά έχουν τροποποιηθεί ώστε να βελτιωθεί η αξιοπιστία τους – ένα μέγεθος ύψιστης σημασίας για επαγγελματικά οχήματα που διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα καθημερινά. Επιπλέον και σε αντίθεση με το Nexo, το XCIENT έχει μία μπαταρία 72 kWh, σύστημα πέδησης με δυνατότητες ανάκτησης ενέργειας και έναν ηλεκτροκινητήρα 350 kW. Η εμβέλεια εξαρτάται από τον τύπο και το μέγεθος των δεξαμενών που θα επιλέξει ο εκάστοτε πελάτης αλλά τα πρώτα φορτηγά χρησιμοποιούν επτά δεξαμενές 32 κιλών υδρογόνου και προσφέρουν αυτονομία 400 χιλιομέτρων περίπου. Στην Ευρώπη δε, το υδρογονοκίνητο XCIENT θα είναι διαθέσιμο τόσο ως 4×2 όσο και ως 6×2 καθώς και ως τράκτορας 4×2.

The post Η Hyundai παρέδωσε τα πρώτα υδρογονοκίνητα φορτηγά! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Skoda. Με ένα κλικ ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα σε προνομιακές τιμές

cars

Kia Carnival Hi Limousine. Με έμφαση στην πολυτέλεια!

cars

Η Koenigsegg έκανε πάλι το θαύμα της με την 4-θέσια Gemera!

cars

Citroen C4 C-Cross 1.5 BlueHDi 130 PS EAT8. Με κροσσόβερ χαρακτήρα

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 27/3/2024

cars

ABT Audi A8 με 330 ίππους

cars

Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους του Λονδίνου – Ζητούν εκεχειρία στη Γάζα

cars

Μercedes. Παραμένει στη κορυφή

cars

Mercedes: 6 νέες ηλεκτρικές “EQ” μέχρι το τέλος του 2022!

cars