CARSNEWS
AUTONEWS

Η Infiniti αποσύρεται από την F1.

Έπειτα από 10 χρόνια ως σπόνσορας της Red Bull και αργότερα, της Renault η Infiniti αποφάσισε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και αποσύρεται από την Formula 1. Αρχικά, το 2011, η ιαπωνική εταιρία ήταν “commercial sponsor” για την ομάδα της Red Bull πριν… αναβαθμιστεί σε “title sponsor” τον επόμενο κιόλας χρόνο. Το 2016 δε, έγινε ακόμα πιο ενεργή υπογράφοντας μία συμφωνία με την Renault που μεταξύ άλλων, περιελάμβανε την συνεργασία των δύο για την εξέλιξη του συστήματος ανάκτησης ενέργειας στο κινητήριο σύνολο.

Είμαστε τρομερά περήφανοι για την συμμετοχή μας στην Formula 1 και τις επιτυχίες που καταφέραμε. Η εμπλοκή μας στο σπορ […] όχι μόνο αύξησε το brand awareness αλλά ενδυνάμωσε και τις τεχνικές δυνατότητες μας.

Τώρα είναι η ώρα να εστιάσουμε τους πόρους μας και την γνώση που συγκεντρώσαμε στις δραστηριότητες μας στην Formula 1 στην έρευνα και εξέλιξη νέων τεχνολογιών και μελλοντικών κινητήριων συνόλων.

Δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής motorsports για τη Nissan και την Infiniti, Tommaso Volpe. Πριν κλείσουμε και αφού έχουμε αναφέρει τις… εμπειρίες της Infiniti στον μαγικό κόσμο της F1, να αναφέρουμε ότι αυτό που κερδίσαμε σε πρώτη φάση εμείς, όσο λίγο κι αν είναι, ονομαζόταν Q60 Project Black S και εκτός από το γεγονός ότι ήταν πανέμορφο καθώς βασιζόταν στο Q60, εξοπλιζόταν με πληθώρα συστημάτων που ανέβαζαν την ιπποδύναμη του 3-λιτρου, υβριδικού πλέον, V6 στα 571 άλογα. Προφανώς και δεν προχώρησε ποτέ σε κάτι περισσότερο από concept, αλλά μας έδωσε κάτι να θυμόμαστε.

The post Η Infiniti αποσύρεται από την F1. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Alfa Romeo. Συμπλήρωσε 110 χρόνια ζωής

cars

Ενδοοικογενειακή βία: Περισσότερες από 100 καταγγελίες την ημέρα – Έχουν συλληφθεί 800 δράστες

Bury

«Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ: Μπήκαν με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα – Πώς αποφεύχθηκε η τραγωδία

cars

Volkswagen ID X. Ένα καυτό concept από το πουθενά!

cars

Αντέδρασε η «Θεοπούλα» για τον Κασσελάκη: Σε παρακαλώ μην αναφέρεις το όνομά του, για αχυρανθρώπους δεν θέλω να μιλάω

cars

Fiat. Πιστεύει και επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

cars

Ο Markus Duesmann στην ηγεσία της Audi.

cars

Dacia Lodgy. Eργαλείο

cars

«Θα με σκοτώσει, βοηθήστε με» συγκλονίζει η 20χρονη θύμα revenge porn στην Πιερία

cars