CARSNEWS
AUTONEWS

Η Jaguar γιορτάζει με δύο πολύ ειδικές E-Type!

Η Jaguar έχει ήδη ξεκινήσει την αναπαλαίωση 12 πολύ ειδικών E-Type για να γιορτάσει την 60η επέτειο του μοντέλου τον Μάρτιο του 2021. 12 πολύ ειδικών αυτοκινήτων που θα αποτίουν φόρο τιμής σε δύο εμβληματικές E-Type: την 9600HP coupe και την 77RW roadster που αμφότερες έπαιξαν (συμ)πρωταγωνιστικό ρόλο κατά το ντεμπούτο του μοντέλο στην έκθεση της Γενεύης πίσω στο μακρινό 1961.

Η coupe με την πινακίδα 9600HP ήταν το πρώτο από τα δύο μοντέλα που παρουσιάστηκε σε ειδικά επιλεγμένους πελάτες και καλεσμένους στο Parc des Eaux Vives της Ελβετίας. Για να γίνει αυτό όμως, το αυτοκίνητο έπρεπε να οδηγηθεί “flat-out” από τις εγκαταστάσεις της Jaguar στο Coventry της Αγγλίας στο Parc des Eaux Vives το βράδυ πριν το προγραμματισμένο event από τον επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της εταιρίας Bob Berry – που κατάφερε να φτάσει στον προορισμό μερικά λεπτά πριν ξεκινήσει η παρουσίαση! Η roadster με πινακίδα 77RW είναι ίσως ακόμα πιο αναγνωρίσιμη καθώς είναι το αυτοκίνητο που οδήγησε ο Norman Dewis από το Coventry στην Γενεύη λόγω της τεράστιας ζήτησης για test-drives κατά την παρουσίαση του μοντέλου στην έκθεση. Ο Dewis πήρε την εντολή να “παρατήσει τα πάντα” και να πάει το αυτοκίνητο στην Γενεύη. Ξεκίνησε το απόγευμα εκείνης της ημέρας για να αποφύγει την κίνηση και κάλυψε περισσότερα από 1.100 χιλιόμετρα σε περίπου 11 ώρες πριν την εποχή των αυτοκινητόδρομων!

Οι E-Type 60 Collection λοιπόν θα είναι ένα ζεύγος φόρος-τιμής σε αυτά τα δύο αυτοκίνητα. Η Coupe σε “Flat Out” γκρι χρώμα και η roadster σε “Drop Everything” πράσινο, με τον εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα κάτω από το μακρύ καπό να παράγει περί τα 270 άλογα και 350 Nm ροπής που μπορεί να μην ακούγονται αρκετά σήμερα αλλά τότε έκαναν την E-Type το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Να σημειώσουμε δε ότι τα 6 ζεύγη των ειδικών E-Type δεν “σπάνε”, οπότε όποιος επιθυμεί να αποκτήσει μία “60 Collection” δεσμεύεται να κάνει δικές του και τις δύο – και να πληρώσει φυσικά το αντίστοιχο αντίτιμο που σίγουρα θα ξεπερνά τις 600.000 λίρες Αγγλίας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι τροχαίες παραβάσεις – Σημειώθηκαν 24.712 από 30 Απριλίου έως 6 Μαΐου 2023

cars

Η αναβίωση του MR2 “δεν αποτελεί προτεραιότητα” για την Toyota.

cars

Φοιτήτρια δεν ανέπνεε για 23 λεπτά, είχε ξεριζωμένα νύχια και πληγές, αλλά κανείς δεν ξέρει τον λόγο

cars

Hyundai i10 1.2 MPi. Ένα μεγάλο μικρό

cars

Με Renault Megane 1.5 TDCi GT Line….Στην Πάργα των χρωμάτων!

cars

Πριν την πρώτη M5, υπήρχε η 530 MLE και η BMW την αναπαλαίωσε!

cars

Το νέο DS έχει πληθώρα νέων τεχνολογιών και «χαρίζει» αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία

cars

Ariel Nomad R. Τι σημασία έχει αν η άσφαλτος τελειώνει κάπου;

cars

Βρετανία: Πολύ συγκινημένη η πριγκίπισσα Κέιτ και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ από τα μηνύματα υποστήριξης

cars