CARSNEWS
AUTONEWS

Η Jaguar γιορτάζει την 60η επέτειο της E-Type με μία ξεχωριστή F-Type.

Πέρασαν 60 χρόνια από το λανσάρισμα της E-Type στην αγορά και δεδομένου ότι η F-Type είναι το σύγχρονο αντίστοιχο της, η Jaguar ετοίμασε και παρουσιάζει την “Heritage 60 Edition”. Μία ειδική έκδοση που βασίζεται στην κορυφαία, F-Type R και θα κατασκευαστεί σε μόλις 60 αντίτυπα με το κάθε ένα να ολοκληρώνεται στο χέρι από τους “ειδικούς στην εξατομίκευση” της SV Bespoke.

Αυτό που κάνει την F-Type Heritage 60 Edition να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες είναι, πρωτίστως, το “Sherwood Green” χρώμα που εντάχθηκε στην παλέτα των χρωμάτων της Jaguar για την αυθεντική E-Type και δεν χρησιμοποιήθηκε ξανά από τη δεκαετία του ’60. Φυσικά υπάρχουν διακοσμητικά σε μαύρο χρώμα και χρώμιο και οι εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών που φιλοξενούν το πανίσχυρο σύστημα πέδησης της F-Type R με τις μαύρες, ειδικά για την περίσταση, δαγκάνες. Από τις αλλαγές δεν θα γλίτωνε η καμπίνα, όπου προσφέρεται μία νέα επιλογή για τις επενδύσεις σε διχρωμία “Caraway” και “Ebony Windsor” και η κεντρική κονσόλα έχει πλέον αλουμινένιο φινίρισμα εμπνευσμένο από το καθρέφτη της E-Type. Εννοείται δε, ότι υπάρχουν τα κλασικά διακοσμητικά, ειδικά σήματα, μία πλακέτα και νέα πατάκια.

Η F-Type Heritage 60 Edition είναι μηχανικά πανομοιότυπη με την F-Type R στην οποία βασίζεται οπότε ο 5-λιτρος, supercharged V8 παράγει και εδώ 575 ίππους και 700 Nm ροπής που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης, άρα το 0-100 ολοκληρώνεται σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 km/h. Το κόστος της επετειακής έκδοσης δε, έχει αυξηθεί σημαντικά από την βασική τιμή της F-Type R Coupe και ξεκινά από τις 122.500 λίρες Αγγλίας.

The post Η Jaguar γιορτάζει την 60η επέτειο της E-Type με μία ξεχωριστή F-Type. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Hyundai i20 N. Ένα μικρό hot-hatch όπως πρέπει να είναι!

cars

Αυτό το Mini Convertible θα είναι και το τελευταίο;

cars

Mazda. Τί είναι το G-Vectoring Control Plus;

cars

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Λευκωσία: Έπεσε χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού

cars

Το Nissan GT-R50 by Italdesign κάνει ντεμπούτο παραγωγής!

cars

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της GM πιστεύει ότι τα sedans θα επιστρέψουν.

cars

«Τον φρουρούν 7 αστυνομικοί» – Πώς νοσηλεύεται ο δολοφόνος της Κυριακής, διευκρινίσεις στο Newsbeast από τον Σταύρο Μπαλάσκα

cars

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ζητά από το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε επίθεση κατά της Ράφα

cars

Η Porsche 911 Turbo S κοιτά στα μάτια την McLaren 720S.

cars