CARSNEWS
AUTONEWS

Η Jaguar φρεσκάρει και την κορυφαία, F-Pace SVR.

Ήταν λογικό, μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένης Jaguar F-Pace η αγγλική εταιρία να παρουσιάσει το συντομότερο δυνατό και την κορυφαία εκδοχή της. Έτσι, μερικές εβδομάδες πριν φτάσουμε στο τέλος του έτους, η Jaguar αποκαλύπτει την F-Pace SVR με μικρές βελτιώσεις σε όλους τους τομείς ώστε να ενισχύσει την θέση της σε μία μικρή, αλλά σημαντική για λόγους γοήτρου και όχι μόνο, υποκατηγορία.

Αισθητικά, οι διαφορές ανάμεσα στην προ-facelift έκδοση και στη νέα F-Pace SVR αντικατοπτρίζουν αυτές που έγιναν και στην βασική έκδοση οπότε δεν έχει νόημα να προβούμε σε κάποια ανάλυση. Λεπτότερα, LED φωτιστικά σώματα με νέους προφυλακτήρες που ενσωματώνουν μεγαλύτερους αεραγωγούς και το νέο, μακρύτερο καπό με το μεγαλύτερο “φούσκωμα” στο κέντρο του, όχι μόνο ανανεώνουν την εμφάνιση αλλά βελτιώνουν και την ροή του αέρα προς τον κινητήρα και τα φρένα ενώ στο εσωτερικό, άξια αναφοράς είναι τα νέα, πιο ποιοτικά υλικά, το Pivi Pro σύστημα ψυχαγωγίας με την οθόνη των 11,4 ιντσών και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών με τα ειδικά, SVR γραφικά.

Κάτω από το καπό, εξακολουθεί να βρίσκεται ο supercharged V8 των 5,0 λίτρων, ο οποίος παράγει τα ίδια, 560 άλογα αλλά αυξημένη ροπή – 700 Nm. Συνδυάζεται δε, με ένα νέο, σαφώς πιο ανθεκτικό 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο που επιτρέπει στο πανίσχυρο crossover να επιταχύνει στα 96 km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα ή αν προτιμάς, 0,3 δευτερόλεπτα ταχύτερα σε σύγκριση με το παρελθόν. Αυξημένη είναι και η τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 287 km/h ενώ μειωμένες κατά 6 gr/km, παρά την βελτίωση στην απόδοση του συνόλου, είναι οι εκπομπές ρύπων! Η Jaguar άδραξε την ευκαιρία και προχώρησε σε μία σειρά τροποποιήσεων τόσο στο σύστημα διεύθυνσης όσο και στην ανάρτηση με στόχο την αμεσότητα στις αντιδράσεις και την καλύτερη “επικοινωνία” με τον οδηγό, ενώ μεγάλωσε την ψαλίδα της διαφοράς ανάμεσα στα modes οδήγησης με το Dynamic να είναι πιο… σκληροπυρηνικό και τα πιο “μαλακά” modes να προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση. Οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει, με τους υποψήφιους αγοραστές να περιμένουν, αναμενόμενα, μία μικρή αύξηση στην τιμή σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο.

The post Η Jaguar φρεσκάρει και την κορυφαία, F-Pace SVR. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Jaguar Vision Gran Turismo. Πανέμορφη και πανίσχυρη αλλά εικονική.

cars

Hyundai i30 facelift. Με φρέσκο παρουσιαστικό και νέες τεχνολογίες.

cars

Η Hyundai αποκάλυψε το νέο i20 N για το WRC 2024

cars

 Το KIA Sportage είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023 για την Ελλάδα»

cars

Δυναμικό ξεκίνημα για τον Τσιτσιπά στο Indian Wells με άνετη πρόκριση επί του Γάλλου Λούκας Πούιγ

cars

Το Subaru Forester και με turbo κινητήρα 1,8 λίτρων!

cars

Αύριο ξεκινά το νέο κεφάλαιο στην “LT” ιστορία της McLaren.

cars

Lamborghini SCV12. Το υπερόπλο της Squadra Corse για την πίστα!

cars

Nissan. Περισσότερα χιλιόμετρα διανύουν οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων  

cars