CARSNEWS
AUTONEWS

Η Jaguar-Land Rover δοκιμάζει τεχνολογία “ανέπαφων” οθονών αφής!

Ακόμα και αν δεν αντικατοπτρίζεται στον βαθμό που της αξίζει στις πωλήσεις της, η Jaguar-Land Rover είναι μία από τις εταιρίες που επενδύουν στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών και προσπαθεί να τις λανσάρει στην αγορά ώστε να κάνει την ζωή των πελατών της όσο το δυνατόν ευκολότερη. Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες τεχνολογίες που δοκιμάζει σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Cambridge, είναι αυτή των “ανέπαφων” οθόνων αφής που θα βοηθήσουν τους οδηγούς να διατηρούν τα μάτια τους στον δρόμο αλλά και στον περιορισμό της εξάπλωσης των μικροβιών αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε στην εποχή του COVID-19.

Σύμφωνα με την αγγλική εταιρία, η τεχνολογία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και αισθητήρες για να προβλέψει τον “στόχο” του χρήστη στην οθόνη χωρίς να είναι απαραίτητη η επαφή ενώ οι δοκιμές που έχει πραγματοποιήσει στον δρόμο αλλά και σε εργαστηριακές συνθήκες έχουν δείξει μία μείωση της τάξης του 50% στον χρόνο που απαιτείται για την αλληλεπίδραση του χρήστη με την οθόνη. Το σύστημα περιλαμβάνει έναν αισθητήρα που καταγράφει τις κινήσεις του χεριού αλλά και έναν που “ιχνηλατεί” το βλέμμα του χρήστη ώστε να… συμπεράνει με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τον στόχο.

Καθώς οι χώρες ανά τον κόσμο βγαίνουν από το lockdown, παρατηρούμε πόσες καθημερινές συναλλαγές γίνονται με οθόνες αφής: εισιτήρια για το τρένο ή τον κινηματογράφο, ATM, check-in στα αεροδρόμια, υπηρεσίες self-service στα super-market καθώς και πολλές βιομηχανικές εφαρμογές.

Η τεχνολογία “predictive touch” εξαλείφει την ανάγκη αγγίγματος μίας διαδραστικής οθόνης και θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης βακτηριδίων και ιών σε επιφάνειες.

Δήλωσε ο ειδικός σε θέματα Human Machine Interface της Jaguar-Land Rover, Lee Skrypchuk, κάνοντας σαφές ότι οι βλέψεις της εταιρίας όσον αφορά στο λανσάρισμα της εν λόγω τεχνολογίας δεν περιορίζονται στον χώρο του αυτοκινήτου αλλά περιλαμβάνουν κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Fiat Chrysler Automobiles. Δημιούργησε το πρώτο «πράσινο χωριό» της αυτοκίνησης

cars

Το ηλεκτρικό Ford F-150 είναι η νέα πραγματικότητα!

cars

Toyota bZ Compact SUV Concept – Μία ματιά στο μέλλον

cars

Daytona U125 by Zontes. Εισβολή στην κατηγορία των 125 Street Fighter

cars

1953-2023: 70 χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις – Μια σειρά τεσσάρων ωριαίων ντοκιμαντέρ καταγράφει την ιστορία του «Αγώνα των Θεών»

cars

Το νέο Subaru WRX STI αυξάνει τα όρια της ταχύτητας και της τεχνολογίας!

cars

Ford Puma Titanium X. Πολυτέλεια και χρηστικότητα

cars

Νέο Hyundai Santa Fe: Κάτι περισσότερο από ένα facelift!

cars

Έρχεται το κορυφαίο, 5-κύλινδρο (!) Cupra Formentor VZ5.

cars