CARSNEWS
AUTONEWS

Η Kia αποκαλύπτει λίγο περισσότερο από το νέο Sorento.

Όσο πλησιάζουμε στο επίσημο ντεμπούτο του νέου Kia Sorento στην έκθεση της Γενεύης, τόσο πιο αποκαλυπτικά γίνονται τα teasers της κορεατικής εταιρίας. Τα πρώτα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από δύο σκοτεινές φωτογραφίες αλλά τώρα, η Kia έδωσε στη δημοσιότητα σκίτσα που μας δίνουν μία σαφώς καλύτερη ιδέα τόσο για τον σχεδιασμό του αμαξώματος, όσο και για αυτόν της καμπίνας.

Τώρα λοιπόν, μας επιτρέπεται ένας προκαταρκτικός σχολιασμός του νέου, μεσαίου SUV της Kia. Φαίνεται λοιπόν πως οι σχεδιαστές έχουν επιλέξει ένα πιο… τετράγωνο design για το αμάξωμα και την καμπίνα. Βλέπουμε την πληθωρική μάσκα και το πόσο κάθετα στέκεται χαρίζοντας ύψος και μία επιβλητική παρουσία στο νέο Sorento, με τα LED φώτα ημέρα να υπογραμμίζουν τις προθέσεις των σχεδιαστών και να καθοδηγούν το βλέμμα μας στο κέντρο της. Βλέπουμε επίσης τα κάθετα τοποθετημένα, πίσω φανάρια που αντλούν επιρροές από το αμερικανικό Telluride ενώ το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται και στην καμπίνα, όπου η μεγάλη οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης είναι τοποθετημένη σε περίοπτη θέση και πάνω από τους κάθετους αεραγωγούς. Παρατηρούμε δε πως ο αριθμός των φυσικών χειριστηρίων έχει μειωθεί δραστικά, με την Kia να επιλέγει όπως πολλοί άλλοι την οδό των υπομενού και των πλήκτρων αφής.

Όσον αφορά στα μηχανικά δε, να αναφέρουμε πως το νέο Sorento θα είναι το πρώτο που θα κάνει χρήση της ολοκαίνουριας πλατφόρμας της Kia για μεσαία SUV και θα είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά με ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο πέραν των “συμβατικών” επιλογών. Περισσότερα δεν έχουμε να προσφέρουμε σε αυτό το σημείο αλλά με δεδομένο ότι η επίσημη παρουσίαση είναι προγραμματισμένη για τις 3 Μαρτίου, δεν χρειάζεται να κάνουμε πολύ υπομονή.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo. Καμουφλαρισμένο GTi

cars

Δύο νέες Ferrari διέρρευσαν πριν την παρουσίαση τους!

cars

Ferrari Vision Gran Turismo – Ακραίο καθότι ψηφιακό!

cars

Nissan Formula Ε. Με ιδιαίτερους χρωματισμούς

cars

Η νέα Targa φέρνει το στιλ στην γκάμα της Porsche 911!

cars

Γιάννης Πλούταρχος για το όνομά του: Μόλις το άκουσα, έβαλα τα γέλια – «Τι λες ρε αθεόφοβε», είπα στον μάνατζερ

cars

Volvo XC40 T5 Plug-in Hybrid Electric. Απολαυστικό και περιβαλλοντικά φιλικό

cars

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το καυτό Hyundai i20 N.

cars

«Η μηνιγγίτιδα δεν αντιμετωπίζεται στο σπίτι» – Τα τρία βασικά συμπτώματα

cars