CARSNEWS
NEW MODELS

Η Kia ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό για να χτυπήσει το Citroen Ami!

Το Citroen Ami είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του συλλογισμού. Οι Γάλλοι έβγαλαν ένα μικρό αυτοκινητάκι αποκλειστικά για την εγχώρια αγορά, με κόστος που ξεκινά από τα 6.000 ευρώ και με αυτονομία 70 χιλιομέτρων. Μπορεί αυτό να έχει διάφορους περιορισμούς, ως προς τους χώρους, τις επιδόσεις κ.λπ. στην πράξη όμως καταφέρνει να καλύψει οικονομικά τις ανάγκες μίας σεβαστής μερίδας του πληθυσμού.

Βλέποντας Αυτό, η Kia βρίσκεται σε τροχιά να δημιουργήσει το δικό της «Ami», ένα λιλιπούτειο ηλεκτρικό όχημα, όσο το δυνατό πιο μικρό και οικονομικό. Αυτό αποκαλύπτει ο Emilio Herrera, COO της Kia Motors Europe, σε συνέντευξή του στο Βρετανικό περιοδικό Auto Express. «Τα οχήματα που στοχεύουμε είναι EV – 100% ηλεκτρικά με μικρή αυτονομία, που χρησιμοποιούνται μόνο σε αστικό περιβάλλον. Το project μας εξετάζει αυτό που ονομάζουμε αυτοκίνητα L6 και L7 στον τομέα, τύπους αυτοκινήτων όπως το Ami. Είναι κάτι που ερευνάμε αυτή τη στιγμή γιατί πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση για τις δημόσιες συγκοινωνίες, υπό την προϋπόθεση ότι μπορούμε να προσφέρουμε ένα παρόμοιο κόστος με αυτές».

Η στόχευση της Kia δεν εξετάζει μόνο τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και την παραγωγή αλλά πρωτίστως τον τρόπο χρήσης του. Θα μπορεί να πωλείται, να διατίθεται με κάποια συνδρομή, να ενοικιάζεται με τη μέρα, την εβδομάδα ή και με το μήνα, όπως μία κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Εδώ, αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγο διάστημα, η Kia ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με την Kanoo, με στόχο τη συμπαραγωγή μικρών ηλεκτρικών οχημάτων για αυτόνομες, αστικές μετακινήσεις.

Μάλιστα, η Κορεατική εταιρία δεν μιλά για ένα όχημα που θα απευθύνεται σε μία μόνο αγορά, όπως το Citroen Ami, αλλά για ένα παγκόσμιο μοντέλο. Πληροφορίες με το πότε μπορεί να περάσει στην παραγωγή κάτι τέτοιο δεν υπάρχουν, κρίνοντας όμως από τις βλέψεις της Kia, δεν είναι απίθανο να δούμε τον ανταγωνιστή του Ami κάποια στιγμή μέσα στο 2021-2022.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Euro Rescue: Νέα εφαρμογή του EuroNCAP για διασώστες (βίντεο)

cars

Γιατί ο Elon Musk είναι τόσο… “φτιαγμένος”;

cars

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα “βραχυκυκλώνουν” στην παραγωγή μπαταριών

cars

HER0: To Tesla των αιθέρων

cars

Ράλλυ Ιαπωνίας – 2η Μέρα: Πέρασε στην πρωτοπορία ο Evans – Ατύχημα για τον Ogier

cars

Καλπάζει το καυτό Hyundai i20 N στο Nurburgring (video)

cars

Ξεχάστε τα ηλεκτρικά hypercars των 2.000 ίππων λέει η Porsche

cars

Η MINI παρουσίασε και ψηφιακά το ηλεκτρικό Cooper SE

cars

Το VW T-Cross γοητεύει ακόμα και ως διπλοκάμπινο!

cars