CARSNEWS
AUTONEWS

Η Kia προκαλεί αισθητικά με το νέο Optima.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει Optima και αυτό θα συνεχιστεί πιθανότατα και με τη νέα γενιά του 4-θυρου sedan της Kia. Και λέω δυστυχώς γιατί η κορεατική φίρμα, στον δρόμο που χάραξε η αδερφή της, Hyundai, επιλέγει την πρόκληση και την πόλωση για το νέο Optima. Τον δρόμο που άνοιξε η Hyundai με το ολοκαίνουριο Sonata στο πρόσφατο παρελθόν, διαλέγοντας να λανσάρει ένα χαρακτηριστικό design αδιαφορώντας για τα πιο… συντηρητικά γούστα του πελατολογίου της.

Το ίδιο λοιπόν κάνει η Kia με το Optima και αυτό γίνεται άμεσα εμφανές, ακόμα και από τις teaser εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα. Στο εμπρός μέρος λοιπόν, παρατηρούμε την γνώριμη “tiger nose” γρίλια-σήμα κατατεθέν της εταιρίας αλλά δεξιά και αριστερά της, τα φωτιστικά σώματα φαίνονται πιο λεπτά και σίγουρα, με νέα LED φώτα ημέρας. Το καπό διαθέτει κάποια έντονα “νεύρα” ενώ το ίδιο ισχύει και στο πλάι. Όμως δεν είναι τόσο η γραμμή που διατρέχει το μήκος του αμαξώματος που τραβάει το βλέμμα, όσο η έντονα κεκλιμένη οροφή που καταλήγει με πολύ όμορφο τρόπο και μία δόση διακοσμητικού χρωμίου στα LED πίσω φωτιστικά σώματα που φαίνεται πως καταλαμβάνουν ολόκληρο το πλάτος του νέου Optima.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, δύο λέξεις μπορούν να περιγράψουν το σκίτσο που έχουμε στη διάθεση μας. Σύγχρονη πολυτέλεια. Η Kia, όπως και πολύ άλλοι πριν από αυτήν, επέλεξε τη λύση ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων και μίας επιπλέον οθόνης δίπλα από αυτόν για το σύστημα infotainment ενώ εντύπωση προκαλεί η ελαχιστοποίηση των φυσικών κουμπιών και η αντικατάσταση του επιλογέα ταχυτήτων του αυτόματου κιβωτίου με έναν περιστροφικό χειριστήριο. Μένει να δούμε λοιπόν πώς είναι το νέο Kia Optima (ή K5 στη Ν. Κορέα) συνολικά. Όχι επειδή έχουμε κάποιο άμεσο ενδιαφέρον, αλλά για να εκτιμήσουμε το σχεδιαστικό εύρος της κορεατικής φίρμας.

Related Articles

Ιδού το νέο Honda Jazz πριν την επίσημη παρουσίαση του.

cars

Κύπρος: Δεύτερο πλοίο φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια είναι έτοιμο για άμεση αναχώρηση από το λιμάνι της Λάρνακας

cars

Formula 1: Η Ferrari ενεργοποίησε τη βόμβα Χάμιλτον

cars

Το Volvo EX30 αναβαθμίζει την ασφάλεια στην πόλη

cars

Formula 1: Η McLaren θα χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Mercedes έως το 2030

cars

Opel Mokka 1.2T 130 PS AT8. Το μοντέλο που ξεκινά την αλλαγή της Opel

cars

Renault. Εμπλουτίζει συνεχώς τη γκάμα των υβριδικών μοντέλων της

cars

ΗΠΑ: Παραδόθηκε στην αστυνομία ο ύποπτος για την διάπραξη τριών φόνων στην Φιλαδέλφεια

cars

Jeep Gladiator. Mε μεγάλη απήχηση

cars