CARSNEWS
AUTONEWS

Η Kimera Automobili ανασταίνει την Lancia 037!

Ένας σχετικά άγνωστος αλλά πολύ σημαντικός, μικρός κατασκευαστής από την γειτονική Ιταλία ανέλαβε το τιτάνιο έργο της μεταφορικής ανάστασης ενός από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της Lancia. Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη μάρκα έχει πολλά από αυτά στην πλούσια ιστορία της αλλά ευτυχώς ο τίτλος με έχει προλάβει και έχεις μία εικόνα για τι μιλάω. Ο μικρός κατασκευαστής ονομάζεται Kimera Automobili λοιπόν και το μοντέλο που θα φέρει ξανά στην ζωή ως ένα σύγχρονο sports car και ως φόρο τιμής, είναι η θρυλική 037.

Είναι προφανές ότι η EVO37, όπως θα λέγεται το ρετρομοντέρνο sports car της Kimera Automobili, θα βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην Lancia 037 και για την δημιουργία της, η ιταλική εταιρία έχει ζητήσει την βοήθεια μηχανικών που εργάστηκαν πάνω στο αυθεντικό παράδειγμα. Το όνομα που ξεχωρίζει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είναι αυτό του Claudio Lombardi, ο οποίος  είναι ο επικεφαλής μηχανικός του twincharged (supercharged και turbocharged) τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα της αγωνιστικής 037 και αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Η Kimera EVO37 θα χρησιμοποιεί έναν επίσης twincharged, δίλιτρο βενζινοκινητήρα που εκμοντερισμένος και επωφελούμενος από τις προόδους στην μηχανική, την μηχανολογία και την τεχνολογία υλικών των τελευταίων 40 ετών, αναμένεται να παράγει περί τα 550 άλογα! Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι ο supercharger δεν θα κινείται με την βοήθεια ενός ιμάντα, αλλά ηλεκτρικά! Ο κινητήρας δε, θα προσφέρεται σε συνδυασμό είτε με ένα μηχανικό κιβώτιο, είτε με ένα σειριακό ενώ με το βάρος να υπολογίζεται στα 950 κιλά, οι επιδόσεις θα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές.

Σύμφωνα με την Kimera, η παραγωγή της EVO37 θα περιοριστεί στα 37 αυτοκίνητα με το κάθε ένα από αυτά να κοστίζει τουλάχιστον €500.000 ενώ όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή τους, θα παραχθούν 10 επιπλέον με σύστημα τετρακίνησης, καθώς η standard έκδοση θα είναι πισωκίνητη. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε όταν το εντυπωσιακό, στα χαρτιά τουλάχιστον, μοντέλο πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στις 22 του Μαΐου.

The post Η Kimera Automobili ανασταίνει την Lancia 037! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έτοιμο και το ευρωπαϊκό Kia Picanto!

cars

Η Lister Stealth είναι το ταχύτερο SUV της Αγγλίας!

cars

Marseaux: Όταν πέθανε η μητέρα μου, έφυγα από το σπίτι – Δεν άντεχα τη συμβίωση με τον πατέρα μου

cars

BMW X5  xDrive 45e. Τεχνολογία και άνεση

cars

VW Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line. Συνδυαστικό

cars

Η Chevrolet Corvette Z06 δοκιμάζεται για να μας σοκάρει!

cars

Hyundai Tucson: Tο compact SUV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2022

cars

Jeep 4xe. Εξηλεκτρίζεται

cars

Honda CRF450R. Mερικώς ανανεωμένη

cars