CARSNEWS
AUTONEWS

Η Lamborghini θα απουσιάζει από την φετινή έκθεση στη Γενεύη!

Η πρώτη ηχηρή απουσία της 90ης διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης είναι γεγονός καθώς η Lamborghini ανακοίνωσε επίσημα ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος, επιλέγοντας να εστιάσει σε μεμονωμένα events που θα της επιτρέπουν την αμέριστη προσοχή του κόσμου και πιο ουσιαστική κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, διαδικτυακά και όχι μόνο. Είναι λογικό για μία εταιρία σαν την Lamborghini να θέλει να μονοπωλεί τα φώτα της δημοσιότητας όταν έχει να παρουσιάσει κάτι νέο ενώ το αναντίρρητα υψηλό κόστος της συμμετοχής σε μία έκθεση σαν αυτή της Γενεύης, τουλάχιστον όπως πρέπει να συμμετάσχει η ιταλική φίρμα, κάνει την απόφαση λίγο πιο εύκολη.

Η ανακοίνωση ήταν μέρος του δελτίου τύπου της Lamborghini για την ανασκόπηση του 2019. Μίας χρονιάς που έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς η ζήτηση παρουσιάστηκε ανεβασμένη σε όλες τις μεγάλες αγορές και οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ. Αιχμή του δόρατος της μάρκας ήταν η Urus που σχεδόν άγγιξε τον αριθμό-ορόσημο των 5.000 αυτοκινήτων (4.962 για την ακρίβεια) ενώ ακολούθησαν, αναμενόμενα, η Huracan με 2.139 αυτοκίνητα και η Aventador με 1.104 αυτοκίνητα. Όπως είναι λογικό, η κορυφαία αγορά για την Lamborghini και το 2019 ήταν αυτή των Η.Π.Α. ενώ ακολούθησαν η Κίνα, η Αγγλία, η Ιαπωνία, η Αγγλία και η Μ. Ανατολή.

Από εδώ και πέρα, η ιταλική φίρμα εστιάζει στο μέλλον και πιο συγκεκριμένα, στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Το 2020 θα προχωρήσει στο “λανσάρισμα” της Urus ST-X αλλά αυτό δεν είναι πιο σημαντικό από το γεγονός ότι η Lamborghini επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά πως εξελίσσει “υβριδικές εκδόσεις” για την επόμενη γενιά των super sports car μοντέλων της. Δεν ξέρουμε πότε και δεν ξέρουμε την μορφή που θα πάρουν τα κινητήρια σύνολα των διαδόχων των Aventador και Huracan αλλά έχουμε ένα πρώιμο δείγμα γραφής με την Sian που συνδυάζει τον ατμοσφαιρικό V12 της Aventador SVJ με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνδυαστική ιπποδύναμη της τάξης των 819 αλόγων. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να “φορέσει” η επόμενη Aventador ενώ μένει να δούμε αν η εταιρία έχει κάτι στα σκαριά όσον αφορά στον V10 της επόμενης Huracan, ή αν θα πάει απευθείας στην λύση ενός υβριδικού, υπερτροφοδοτούμενου V8.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Audi Activesphere – Το coupe-crossover-pickup του μέλλοντος!

cars

Extreme E. Σε 5 μήνες η εκκίνηση

cars

Ford Mustang Mach-E GT. Ακόμη πιο γρήγορη και απολαυστική

cars

Mercedes Sustaineer Concept. Μελλοντικές λύσεις για τις μεταφορές.

cars

Η Opel αναβιώνει το Manta ως ηλεκτρικό.

cars

Η Alpina φρεσκάρει τις B5 και D5 S.

cars

Jeep Renegade. Συνολικά αναβαθμισμένο

cars

Opel Corsa e. Δίνει απαντήσεις για την επόμενη μέρα

cars

Αudi: Έτσι θα είναι ο αντίπαλος της CLA

cars