CARSNEWS
NEW MODELS

Η Lamborghini που σταμάτησε τον χρόνο

Έχουν περάσει 30 χρόνια από την ημέρα που η μαύρη Lamborghini Countach βγήκε από τις πύλες του εργοστασίου στην Sant’ Agata, κι όμως είναι σαν μην έχει παρέλθει ούτε μισή ώρα.

Και αυτό γιατί η 30χρονη Countach παρέμεινε «αποθηκευμένη» όλα αυτά τα χρόνια, «γράφοντας» στο οδόμετρό της μόλις 135 χιλιόμετρα.

Φυσικά δεν είναι μόνον ο εξωπραγματικό μικρός αριθμός χιλιομέτρων που την καθιστά μοναδική στο είδος αλλά και η κατάσταση… βιτρίνας στην οποία βρίσκεται.

Το «old new stock» αποκτά μια άλλη διάσταση με τη συγκεκριμένη Countach, η οποία θεωρείται από τους «ειδικούς» ως η τελευταία πραγματική Lamborghini.

To καλύτερο, όμως, σας το αφήσαμε για το τέλος, καθώς η μαύρη καλλονή η οποία πωλείται στο Mόντρεαλ του Καναδά έναντι 500.000 ευρώ (τιμή κατά προσέγγιση) είναι επετειακή, ενισχύοντας τις ούτως ή άλλως εξεζητημένες προδιαγραφές της με εντυπωσιακά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε ότι η Lamborghini Countach 5000 QV στην οποία βασίστηκε η έκδοση 25th Anniversary Edition φιλοξενούσε έναν δωδεκακύλινδρο κινητήρα 5,2 λίτρων, ο οποίος απέδιδε 455 ίππους και 5.200 Nm ροπής.

Επετειακή ή όχι, πάντως, η συγκεκριμένη Lamborghini Countach είναι πιθανότατα το καλύτερα διατηρημένο δείγμα του είδους της, το οποίο μάλιστα μπορεί να αποκτήσει κανείς καταβάλλοντας το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ.  

Διαβάστε ακόμα:

Αυτή η BMW έζησε μια ολόκληρη ζωή μέσα σε μια… φούσκα

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μήνυση κατά επτά ατόμων για την απόδραση του Carlos Ghosn

cars

Πώς αλλάζεις ένα κλαταρισμένο ελαστικό σε ένα Rally Car

cars

Μάθετε τις τιμές πώλησης του VW ID.3!

cars

1,2 εκατομμύρια ευρώ για πέντε BMW M3 του Paul Walker

cars

Πόσους υπολογιστές κρύβει το αυτοκίνητό σας;

cars

Ταχύτητα φόρτισης vs χωρητικότητα, τι είναι σημαντικότερο σε ένα ηλεκτρικό όχημα;

cars

Στον «αέρα» το γκραν πρι της Ισπανίας!

cars

H πρώτη νέα Shelby GT500 αξίζει πάνω από 1,1 εκ. δολάρια!

cars

Dodge Viper: Με 20 κυλίνδρους και 2.800 ίππους στο δυναμόμετρο (Video)

cars