CARSNEWS
AUTONEWS

Η Land Rover γιορτάζει την πώληση 1 εκατομμυρίου Range Rover Sport!

Μπορεί να μην ακούγονται πολλά για ένα μοντέλο που κυκλοφορεί τα τελευταία 15 χρόνια αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την κατηγορία στην οποία εντάσσεται το Range Rover Sport καθώς και την τιμή του. Ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα είναι λόγος εορτασμού για το Range Rover Sport που μπορεί να μην έχει την 50ετή ιστορία του μεγάλου αδερφού του, αλλά έχει βάλει το λιθαράκι του και καθιερώθηκε όχι μόνο στην γκάμα της Land Rover, αλλά και στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού.

Το μοντέλο της αγγλικής φίρμας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως πρωτότυπο με το “Range Stormer” στην έκθεση του Detroit το 2014 και ενώ εμφανισιακά δεν ήταν τόσο ακραίο, διέθετε μπόλικα εκκεντρικά χαρακτηριστικά. Το πιο εμφανές ήταν οι τεράστιες “gullwing” πόρτες και το “clamshell” καπό και στο εσωτερικό, τα εντυπωσιακά μονοκόμματα καθίσματα ενώ δεν πέρασαν απαρατήρητα ούτε ο supercharged V8, τα 289 km/h της τελικής ή οι 2,5 τόνοι που ζύγιζε. Η Land Rover είχε όραμα για το Range Rover Sport, που λανσαρίστηκε στην αγορά λίγο αργότερα και πολύ σύντομα έγινε το best seller της.

Κοιτώντας πίσω σε αυτά τα χρόνια, η αγγλική μάρκα θυμάται τα επιτεύγματα του Sport που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον τίτλο του ταχύτερου SUV στο Nurburgring, με το Range Rover Sport SVR να καταγράφει χρόνο της τάξης των 8 λεπτών και 14 δευτερολέπτων και την ανάβαση των 999 σκαλοπατιών για το “Heaven’s Gate” με ένα Range Rover Sport PHEV. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρία δεν κοιτάει και προς το μέλλον, καθώς η επόμενη γενιά του μοντέλου ήδη βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα αργότερα μέσα στο 2021. Μία γενιά που θα χαρακτηρίζεται από τον εξελικτικό σχεδιασμό της και την άφθονη τεχνολογία που θα προσφέρει ώστε να συνεχίσει την ίδια επιτυχημένη πορεία των προκατόχων του.

The post Η Land Rover γιορτάζει την πώληση 1 εκατομμυρίου Range Rover Sport! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nέο Ford Puma. Το πλέον απολαυστικό της κατηγορίας

cars

Dacia Duster facelift. Ανανέωση με ουσία.

cars

Subaru Solterra – Με πέντε αστέρια στην ασφάλεια

cars

Νέο Honda Jazz. Με αερόσακο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα

cars

Η Ferrari θα αγωνιστεί για να σώσει τον V12 από τον αφανισμό.

cars

Νέο Jeep Renegade. Mε εστιασμένες αλλαγές

cars

Σύστημα αποφυγής σύγκρουσης διασταυρώσεων από τη Nissan

cars

Donkervoort D8 GTO-JD70. Ένα υπερόπλο για την πίστα και όχι μόνο!

cars

Nascar Whelen Euro Series. Με ελαστικά General Tire

cars