CARSNEWS
AUTONEWS

Η Land Rover λανσάρει επιτέλους το Defender V8.

Καλώς το κι ας άργησε. Έπειτα από αρκετό καιρό, η Land Rover εμπλουτίζει την γκάμα του ήδη δημοφιλούς Defender με την V8 έκδοση που έρχεται για να δώσει έναν διαφορετικό χαρακτήρα στο μεγάλο SUV. Έναν χαρακτήρα που πηγάζει σε μεγάλο βαθμό από τα 525 άλογα και τα 625 Nm ροπής που παράγει αβίαστα ο supercharged κινητήρας των 5,0 λίτρων αλλά και από τις αναβαθμίσεις και τροποποιήσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο και την ανάρτηση ώστε τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου να ταιριάζουν με το νέο κινητήριο σύνολο.

Χρησιμοποιώντας τη νέα του δύναμη, το Defender 90 είναι σε θέση να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα και να συνεχίσει να επιταχύνει μέχρι τα 240 km/h της τελικής ταχύτητας του, κατακτώντας με άνεση τον τίτλο του ταχύτερου Defender στην ιστορία του μοντέλου. Κατά τα άλλα, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η V8 έκδοση έχει νέες, σκληρότερες ρυθμίσεις στην ανάρτηση και παχύτερες αντιστρεπτικές ράβδους για καλύτερο έλεγχο των κλίσεων του αμαξώματος, έναν yaw controller στο διαφορικό του πίσω άξονα για την μεταβολή της κατανομής της ροπής ανάμεσα στους δύο τροχούς βελτιστοποιώντας την πρόσφυση ενώ έχει κερδίσει και μία “Dynamic” ρύθμιση στο Terrain Response System που κάνει πιο άμεση την απόκριση στο γκάζι και “σφίγγει” τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Παράλληλα, το Defender V8 διαφοροποιείται και αισθητικά από τα… υποδεέστερα αδερφάκια του χάρη στην τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, τις ζάντες ελαφρού κράματος 22 ιντσών και τις μπλε δαγκάνες του συστήματος πέδησης. Προαιρετικά, η Land Rover προσφέρει την μαύρη οροφή για τα οχήματα που είναι βαμμένα σε λευκό ή γκρι χρώμα ενώ είναι διαθέσιμη και η “Carpathian Edition” που έρχεται προετοιμασμένη για… άγριες καταστάσεις με μία ματ προστατευτική επίστρωση και διαφορετικά καπό και πίσω πόρτα. Όσον αφορά στο εσωτερικό, η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στο επενδυμένο με alcantara τιμόνι, τα χρωμιωμένα paddles για τον χειρισμό του αυτόματου κιβωτίου και την προαιρετική οθόνη 11,4 ιντσών για το Pivi Pro σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

The post Η Land Rover λανσάρει επιτέλους το Defender V8. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο EuroNCAP κατακεραυνώνει την ελλιπή ασφάλεια των επαγγελματικών.

cars

Alfa Romeo Giulia Veloce Ti Q4. Φυσικό αφροδισιακό

cars

Mazda MX-5 (Miata). Επέτειος 30 ετών

cars

Η Mercedes-AMG “εξηλεκτρίζει” και το turbo!

cars

Παιδί 3 ετών τρομοκρατείται από το φαγητό και ένα χρόνο δεν τρώει κανονικά

cars

Ανάκληση Citroen C3 / DS3

cars

Νέο Nissan Qashqai. Ξεκίνησε η παραγωγή του στο Σάντερλαντ και προσφέρει μια εμπειρία δεξιοτήτων σε κάθε μαθητή

cars

Renault Kadjar 1.5 Blue dCi 115hp Sport Edition με Grip Control. Σε εξαιρετική τιμή

cars

Η BMW θα γίνει η πρώτη που θα υιοθετήσει το σύστημα Apple CarKey.

cars