CARSNEWS
NEW MODELS

Η Land Rover μελετά ένα μικρό SUV πολυτελείας

Θα μπορούσε κανείς να πει πως η γκάμα της Land Rover, που είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως στην κλάση των SUV, είναι πλήρης. Στην πραγματικότητα όμως της λείπει ένα σημαντικό μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα ένα στη βάση της γκάμας της που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την GLA της Mercedes, την X1 της BMW, καθώς και τα Q2 και Q3 της Audi. Μοντέλα δηλαδή που αν μη τι άλλο είναι ιδιαίτερα επιτυχημένα εμπορικά.

Ένα μικρότερο Defender με λίγα λόγια, που θα μπορούσε να βασίζεται σε μια πιο κοντή εκδοχή του μεταβλητού πλαισίου από αλουμίνιο της Land Rover, ενώ η αισθητική του θα ακολουθούσε τη γνώριμη εικόνα των μοντέλων της μάρκας αλλά σε σμίκρυνση. Σε ότι αφορά το αμάξωμά του η παρουσία πέντε θυρών είναι μάλλον μονόδρομος σε μια κατηγορία που η πρακτικότητα αλλά και η οικογενειακή διάσταση παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Το μικρό Land Rover θα μπορούσε να ονομάζεται Land Rover 80, το πιθανότερο είναι να μην σκέφτονται κανένα συσχετισμό με το Defender, ενώ η τιμή θα μπορούσε να ήταν λίγο κάτω από τις 30.000 ευρώ, σημαντικά πιο χαμηλή δηλαδή από το Defender 110. Ο κινητήρας θα μπορούσε να είναι ένα τρικύλινδρος με υβριδική υποβοήθηση και έναν τετρακύλινδρος turbo, ενώ η τετρακίνηση θα υπάρχει μάλλον στη λίστα των εξτρά.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το νέο Hyundai Tucson αλλάζει επίπεδο

cars

Απίστευτο! Μία στις δύο παραγγελίες για VW Up! στη Γερμανία είναι για το ηλεκτρικό!

cars

Η λαμπερή ιστορία της Bentley Mulsane

cars

Το ρολόι του ταμπλό σταμάτησε στις 13.55′

cars

Subaru: ηλεκτρικά το 40% των πωλήσεών της ως το 2030

cars

Το νέο Toyota GT 86 έκανε την πρώτη του εμφάνιση

cars

Η BMW Σειρά 1 απέναντι στην Mercedes-Benz A-Class και τον premium ανταγωνισμό

cars

Έρχεται υποχρεωτική χρήση χειμερινών ελαστικών αντί αντιολισθητικών αλυσίδων

cars

Tesla vs Tesla: Η μάχη που σπάει καρδιές (VIDEO)

cars