CARSNEWS
AUTONEWS

Η Lexus ετοιμάζει το πρώτο ηλεκτρικό της.

Πρόσφατα, η Lexus αποκάλυψε το άκρως εντυπωσιακό και πανίσχυρο LF-30 – ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο με 4 ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 544 ίππων και 700 Nm ροπής. Διέθετε gullwing πόρτες και μπαταρία 110 kWh η οποία χάριζε αυτονομία της τάξης των 500 χιλιομέτρων ενώ οι ηλεκτροκινητήρες φρόντιζαν να επιταχύνουν το 5-μετρο αμάξωμα των 2,4 τόνων στα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα. Με λίγα λόγια, το LF-30 ήταν ένα πρωτότυπο που κέρδιζε την προσοχή του κοινού τόσο με την εμφάνιση του, όσο και με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Δεν γνωρίζουμε αν το επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Lexus θα μπορεί να κάνει το ίδιο, αλλά θα μάθουμε σύντομα καθώς η ιαπωνική εταιρία θα το παρουσιάσει στις 22 Νοεμβρίου στην Guangzhu International Automobile Exhibition. Κι αν αναρωτιέσαι γιατί εκεί και όχι στο Los Angeles Auto Show που επίσης διεξάγεται τον Νοέμβριο, η απάντηση είναι επειδή η ίδια η Lexus αναφέρει πως το ηλεκτρικό μοντέλο που θα παρουσιάσει “είναι κατασκευασμένο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού ειδικά στην Κίνα και την Ευρώπη”.

Η μοναδική φωτογραφία που έχουμε στη διάθεση μας αυτή τη στιγμή, είναι αυτή που δείχνει το λογότυπο “Electric”. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, είναι πρακτικά αδύνατο να υποθέσουμε την κατηγορία στην οποία θα εντάσσεται το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Lexus> Θα μπορούσε να είναι ένα μικρό hatchback στα πρότυπα του LF-SA concept που είδαμε για πρώτη φορά το 2015 αν και η λογική λέει ότι μάλλον θα είναι κάποιο SUV ή crossover, δεδομένης της δημοτικότητας αυτών των αυτοκινήτων. Περισσότερα θα ξέρουμε σε λίγες ημέρες.

Related Articles

Subaru Forester e-BOXER. Πήρε 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης

cars

Ψηλότερη, μικρότερη και πιο ευρύχωρη η νέα Mercedes GLA!

cars

Kawasaki Ninja 1000SX. Διαθέσιμο

cars

Ψυχοκόρες spoiler: Πώς αντιδρά ο Κοσμάς στις κατηγορίες του Σώτου;

Bury

Νέο Seat Leon. Καινούριο σε όλα

cars

Skoda Superb iV και VW Passat GTE αποτυγχάνουν στο τεστ αποφυγής ταράνδου!

cars

Νέο Mazda3. Σημαντικό βραβείο

cars

Ο Markus Duesmann στην ηγεσία της Audi.

cars

Πρόγραμμα απόσυρσης από την Citroen

cars