CARSNEWS
AUTONEWS

Η Lister επέλεξε την ηλεκτρική I-Pace ως το επόμενο μοντέλο της!

Η Lister επέστρεψε από την χώρα των νεκρών και επέστρεψε με ιδιαίτερα αυξημένη όρεξη. Μέχρι εχθές, είχε ανακοινώσει την αναβίωση του θρυλικού Knobbly, την Thunder, μία δαιμονισμένη F-Type (LFT-C) και την LFP που πλασάρεται ως το ταχύτερο SUV του κόσμου. Παράλληλα, έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει στην εξέλιξη της ακραίας και σκληροπυρηνικής Storm II ενώ τώρα, αποφάσισε να λανσάρει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, βελτιώνοντας την Jaguar I-Pace.

Οι τροποποιήσεις της αγγλικής εταιρίας στο ηλεκτρικό SUV ξεκινούν με την τοποθέτηση ενός επιθετικού bodykit που αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, εμπρός splitter, αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, φαρδύτερα φτερά και καπό. Όλα κατασκευάζονται από ανθρακονήματα και σύμφωνα με την Lister, μειώνουν το βάρος της I-Pace κατά 100 κιλά περίπου. Η ηλεκτρική Jaguar εξακολουθεί να μην είναι ελαφριά καθώς το βάρος της, ακόμα και μετά τις επεμβάσεις της Lister, ξεπερνά τους 2 τόνους, αλλά κάθε μείωση στο βάρος είναι κέρδος.

Τα φαρδύτερα φτερά φιλοξενούν μεγαλύτερους τροχούς και αυτοί με την σειρά τους, “κρύβουν” τα νέα, carbon-ceramic φρένα ενώ το SUV-E Concept, όπως ονομάζει η Lister την σπουδή της πάνω στην I-Pace, “πατάει” σε νέα, πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση που φέρνει το αυτοκίνητο πιο κοντά στον δρόμο. Όσον αφορά στο εσωτερικό δε, το SUV-E  διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας Nappa δέρμα με τους αγοραστές να έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε 60 διαφορετικές αποχρώσεις και άλλα 200 χρώματα για τις ραφές. Το μόνο για το οποίο δεν παρέχει πληροφορίες η αγγλική φίρμα είναι τα μηχανικά (ηλεκτρολογικά;) του νέου μοντέλου της, αρκούμενη στο να αναφέρει πως το κινητήριο σύνολο μπορεί να βελτιωθεί μέσω ενός αναβαθμισμένου λογισμικού που προσφέρει επιπλέον ισχύ και ροπή. Σε αυτό το σημείο, το SUV-E Concept είναι ένα πρωτότυπο που περιμένει ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν τουλάχιστον €145.000 για να δείξουν στην Lister ότι υπάρχει ενδιαφέρον και αξίζει να το περάσει στην παραγωγή – έστω και περιορισμένη.

Related Articles

Νέα BMW σειρά 2. Mε πολλές και σημαντικές αλλαγές

cars

Σασμός – Spoiler: Ένα μυστικό βγαίνει στην επιφάνεια, κλονίζοντας τη σχέση Μαθιού

cars

Το πρώτο ηλεκτρικό της Subaru θα είναι ένα “ευρωπαϊκό” SUV.

cars

Διχασμένο το κοινό όσον αφορά στα ηλεκτρικά.

cars

Έως τις 15 Απριλίου η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»

cars

Γλαβίνας: Θα ξαναέρθει το αίτημα για προανακριτική και εκεί θα κριθούμε όλοι

cars

Η Τεχεράνη απειλεί όποια χώρα ανοίξει τον εναέριο χώρο της για ισραηλινή επίθεση κατά του Ιράν

Bury

Οpel Insignia. Με διευρυμένη γκάμα κινητήρων

cars

Volkswagen. Η πιο ισχυρή στην Ευρώπη για το 2019

cars