CARSNEWS
AUTONEWS

Η Lister Stealth είναι το ταχύτερο SUV της Αγγλίας!

Ακούγεται λίγο σαν μία κάπως… πεζή φράση που βγήκε από το στόμα κάποιου εργαζόμενου στο τμήμα marketing της εταιρίας (πιθανότατα επειδή είναι) αλλά αυτό δεν κάνει την Lister Stealth λιγότερο εντυπωσιακή. Το νέο μοντέλο της ιστορικής Lister Motor Company είναι μία αναβαθμισμένη Jaguar F-Pace SVR και ο τίτλος “το ταχύτερο και ισχυρότερο Αγγλικό SUV” σημαίνει ότι το θηρίο των 666 ίππων και 720 Nm ροπής είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από προτάσεις όπως η Aston Martin DBX και η Bentley Bentayga.

Για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της δε, η Lister διοργάνωσε έναν αγώνα ανάμεσα στην δημιουργία της, μία DBX, μία Bentayga και μία Lamborghini Urus – έναν αγώνα που είχε (προφανώς) το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, η ισχύς προέρχεται από μία αναβαθμισμένη εκδοχή του 5-λιτρου, supercharged V8 και επιτρέπει στο θηριώδες SUV να σπριντάρει στα 96 Km/h από στάση σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα και να μην σταματά να επιταχύνει μέχρι την τελική ταχύτητα των 314 km/h.

Επιπλέον, η Stealth δεν περνά απαρατήρητη χάρη στο πλήρες, ανθρακονημάτινο bodykit που περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες, φαρδύτερα φτερά, και μεγαλύτερο διαχύτη ενώ το look ολοκληρώνουν οι ζάντες ελαφρού κράματος 23 ιντσών της Vossen – το μοναδικό στοιχείο του αυτοκινήτου που δεν κατασκευάζεται στην Αγγλία, σύμφωνα με την Lister. Η εταιρία δηλώνει ότι θα κατασκευάσει μόλις 100 Stealth και κάθε μία θα κοστίζει τουλάχιστον 109.950 λίρες Αγγλίας ή αν προτιμάς, περίπου 34.500 λίρες περισσότερο σε σύγκριση με μία εργοστασιακή F-Pace SVR.

The post Η Lister Stealth είναι το ταχύτερο SUV της Αγγλίας! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

CUPRA. Θα πάρει μέρος στο Πρωτάθλημα Extreme E

cars

Νέο Opel Crossland. Με πολλές και σημαντικές αλλαγές

cars

Το Defender αποκτά plug-in υβριδική έκδοση και όχι μόνο!

cars

Fiat Panda Trussardi. Μοδάτο

cars

FCA Heritage. Σαγηνεύει στη Rétromobile 2020

cars

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρα δεύτερος και ανεβαίνει

cars

Νίκος Παπανδρέου: Ούτε να φανταστώ τι θα γίνει με τα μελτέμια του Αυγούστου – Θωρακίστε την Πολιτική Προστασία χθες

Bury

Επένδυση πρότυπο στην Αστυπάλαια από την Ελλάδα και τη VW

cars

Land Rover Discovery facelift. Με πολλές, μικρές αλλαγές.

cars