CARSNEWS
NEW MODELS

Η Lotus γιορτάζει τα 20 χρόνια της Exige

Η συγκεκριμένη έκδοση της Lotus είναι εμπνευσμένη από την ορίτζιναλ Exige Series 1 που είχε παρουσιαστεί πριν από περίπου δύο δεκαετίες. Εξωτερικά η ειδική έκδοση της Exige σηματοδοτείται από την οροφή που εδώ είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, τη νέα πίσω πτέρυγα και τις εισαγωγές αέρα στα πλαϊνά.

Φυσικά το παρόν δίνουν και τα σχετικά λογότυπα «20th Anniversary» με την επετειακή Exige να είναι διαθέσιμη σε έξι χρώματα (το πορτοκαλί που βλέπετε καθώς σε κόκκινο, κίτρινο, μαύρο, ασημί και μπλε).

Στο εσωτερικό υπάρχουν ρετρό «πινελιές» όπου και εδώ υπάρχουν τα εορταστικά logo. Τα καθίσματα είναι ντυμένα με αλκαντάρα (όχι απαραίτητα) στο χρώμα του αυτοκινήτου, ενώ πολλές λεπτομέρειες μας παραπέμπουν στην πρώτη Exige (όπως το κεντητό σχέδιο στα καθίσματα).

Την κίνηση συνεχίζει να δίνει ένας turbo V6 χωρητικότητας 3,5 lt με ισχύ στα 416 PS και ροπή στα 420 Nm. Συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο. Η διαδικασία των 0-96 km/h δεν ξεπερνά τα 3,3 sec με τελική στα 280 km/h. Στάνταρ είναι η ρυθμιζόμενη ανάρτηση τριών σταδίων, οι σφυρήλατες ζάντες και τα τετραπίστονα AP Racing. Η τιμή της στη Βρετανία είναι περίπου στις 88.000 ευρώ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Εξαιρετικός χρόνος από την Mercedes-AMG A45 S στο Nurburgring (Video)

cars

H Volkswagen απορρίπτει το σχέδιο κατασκευής εργοστασίου στην Τουρκία

cars

Ζαλίζουν τα ποσά που κοστίζει η συντήρηση πανάκριβων supercars (Video)

cars

Η Lexus αναβάλλει την παρουσίαση του νέου IS

cars

Πόσο πωλείται μία Pagani Huayra Roadster με μόλις 320 χιλιόμετρα στο κοντέρ ;

cars

Οι χρόνοι για τις αυτόματες Porsche GT4, Boxster Spyder και GTS 4.0

cars

Η BMW Z4 θα πάρει android auto. H Toyota Supra, όχι

cars

Έκρηξη καταστρέφει 17 κλασικές Chevrolet Corvette

cars

Test Drive: Nissan Juke Hybrid – Δοκιμάζουμε το υβριδικό compact SUV

cars