CARSNEWS
AUTONEWS

Η Lotus γιορτάζει την αγωνιστική κληρονομιά της!

Η Lotus Elise έχει ήδη συμπληρώσει 10 χρόνια στην αγορά αλλά τολμώ να πω ότι δεν έχει χάσει την ελκυστικότητα της. Μέρος αυτής της επιτυχίας οφείλεται φυσικά στην διαχρονικότητα του σχεδιασμού της καθώς και του “μηνύματος” της ενώ έναν ρόλο παίζει και η ανανέωση του μοντέλου όχι απαραίτητα με την έννοια που σου ήρθε πρώτη στο μυαλό, αλλά με την παρουσίαση ειδικών εκδόσεων. Όπως για παράδειγμα οι “Classic Heritage Edition” που πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους και γιορτάζουν την πλούσια αγωνιστική κληρονομιά της αγγλικής εταιρίας.

Οι Classic Heritage Edition έρχονται σε 4 διαφορετικές “γεύσεις” ώστε να μην μείνει κανείς παραπονεμένος. Τι προτιμάς; Την κλασική μαύρη/χρυσή που αποτίει φόρο τιμής στην κλασική Type 72D με το John Player livery που κέρδισε 5 Grand Prix στα χέρια του Emerson Fittipaldi το 1972; Ή μήπως την κόκκινη/λευκή/χρυσή που θυμίζει την Type 49B με την οποία έτρεξε ο Graham Hill το 1968; Υπάρχει βεβαίως και η μπλε/λευκή για όποιον προτιμά την Type 18 του 1960 που κατέκτησε την πρώτη pole position και νίκη για την Lotus ο Sir Stirling Moss ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει η μπλε/κόκκινη/ασημί για την Type 81 που οδήγησαν οι Nigel Mansell, Elio de Angelis και Mario Andretti.

Η Lotus ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ακριβώς 100 Elise Classic Heritage Edition αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ακριβώς 25 από κάθε χρωματισμό θα γίνουν διαθέσιμες στο κοινό. Το πόσες ακριβώς θα κατασκευαστούν σε κάθε συνδυασμό εξαρτάται από την ζήτηση που θα έχει ο κάθε ένας από τους πελάτες αλλά σε κάθε περίπτωση, κάθε μία από τις ειδικές αυτές Elise, θα κοστίζει 46.250 λίρες Αγγλίας.

Λογική τιμή δεδομένης της συλλεκτικότητας του μοντέλου αλλά και του γεγονότος ότι βασίζεται στην Elise Sport 220. Σύμφωνα με την αγγλική μάρκα, η τιμή της Classic Heritage Edition είναι 6.350 λίρες υψηλότερη από αυτήν της βασικής έκδοσης αλλά ο πελάτης παίρνει επιπλέον εξοπλισμό αξίας 11.735 λιρών! Το λες και προσφορά!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

CUPRA Raval: Το νέο αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι «αφιερωμένο» στην «καρδιά» της Βαρκελώνης

cars

Ο Francois Leboine επικεφαλής σχεδιασμού των Fiat και Abarth.

cars

Cupra Formentor. Το πρώτο μοντέλο 100% Cupra!

cars

Νέα Skoda Octavia RS. Η κορυφαία της γκάμας

cars

Η Mazda ακόμα ονειρεύεται ένα sports car με Wankel αλλά…

cars

McLaren 620R. Η ισχυρότερη“Sports Series” για όποιον προλάβει!

cars

Πολλαπλασιάζονται οι διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη: Στόχος τα φαρμακεία για «20 και 30 ευρώ»

cars

Η Subaru παρουσιάζει το ανανεωμένο Crosstrek στις Η.Π.Α.

cars

To Mazda CX-5 2023 αναβαθμίστηκε και έγινε υβριδικό

cars