CARSNEWS
AUTONEWS

Η Lotus κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μπορεί ολόκληρος ο κόσμος να περιμένει να δει από την Lotus τι μπορεί να κάνει εκμεταλλευόμενη πλήρως, με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο, την τεχνολογία του εξηλεκτρισμού, η αγγλική εταιρία δεν είναι έτοιμη να αποχαιρετήσει ακόμα τον βενζινοκινητήρα που την εξυπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι, ενώ η συζήτηση γύρω από την Lotus εστιάζει στην Evija και το επερχόμενο SUV, η μάρκα από το Hethel ετοιμάζεται να παρουσιάσει το καλοκαίρι ένα νέο sports car κλείνοντας ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην ιστορία της.

Η Lotus κρατά καλά κρυμμένα της καθώς απέχουμε ακόμα αρκετούς μήνες από τα αποκαλυπτήρια αλλά οι φήμες λένε ότι το νέο μοντέλο της θα ξεκινά από τα €62.000 περίπου και θα καταλήγει σχεδόν στα €120.000 για την κορυφαία έκδοση του. Καλύπτοντας ένα τόσο ευρύ φάσμα τιμών, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι κάποιοι εικάζουν πως το νέο μοντέλο θα αντικαταστήσει ταυτόχρονα τις Elise, Exige και Evora που έχουν γεράσει. Επιπλέον, το επερχόμενο sports car της Lotus εξελίσσεται ως παγκόσμιο μοντέλο και πάνω του θα βασιστεί η εταιρία για την πολυπόθητη ανάπτυξη που θα έρθει μέσω του αυξημένου όγκου πωλήσεων.

Ο επικεφαλής της μάρκας πάντως, δήλωσε ότι η νέα πρόταση θα επωφελείται από μία απολύτως σύγχρονη ηλεκτρική αρχιτεκτονική που θα επιτρέψει στην Lotus να προσφέρει περισσότερη τεχνολογία από ποτέ, ενώ η πλατφόρμα στην οποία θα βασίζεται έχει σχεδιαστεί με γνώμονα και την πρακτικότητα εκτός από την ταχύτητα και την αίσθηση.  Παράλληλα, δεν αποκλείεται η πώληση της αμιγώς ηλεκτρικής πλατφόρμας που εξελίσσεται σε συνεργασία με την Alpine και σε άλλους κατασκευαστές αν και γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα περισσότερο καιρό καθώς δεν προβλέπεται να λανσαριστεί εκείνο το μοντέλο πριν το 2025.

The post Η Lotus κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο το ερχόμενο καλοκαίρι. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε να χτυπήσει τον Μητσοτάκη και τη σύζυγό του και βρέθηκε να χτυπιέται ο διάδοχος του Τσίπρα

cars

MAZDA CX-30. Ήρθε και στη χώρα μας

cars

Η Kia επιταχύνει το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της.

cars

Η Porsche Taycan αποκτά νέα, πισωκίνητη, βασική έκδοση.

cars

Subaru Forester e-Boxer Adventure. Νέα έκδοση

cars

Η στιγμή του τροχαίου που είχε η Μαρία Αντωνά – Το αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε βιτρίνα μαγαζιού

Bury

ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, για τη μη συμμετοχή των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές

Bury

Γνωριμία με το XEV YoYo το επαναστατικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης

cars

Με υβριδική έκδοση επιδόσεων το νέο Peugeot 308;

cars