CARSNEWS
AUTONEWS

Η Lotus σκέφτεται την αναβίωση της Elan ως “αντι-Boxster”.

Η εξαγορά της Lotus από τον ιαπωνικό κολοσσό που ονομάζεται Geely έχει δώσει μία νέα πνοή ζωής στην ιστορική αγγλική εταιρία. Της έχει επιτρέψει να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και να μπορεί να προγραμματίζει γι’ αυτό χάρη στην οικονομική αλλά και υλικοτεχνική στήριξη που προσφέρει η μαμά εταιρία. Έτσι, η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει και απόλυτη προτεραιότητα είναι η ανανέωση των αρχιτεκτονικών της καθώς αν ψάξουμε τις ρίζες της πλατφόρμας της Elise/Exige θα καταλήξουμε πίσω στο 1995 ενώ η ίδια διαδικασία για την Evora μας αφήνει στο 2008.

Η νέα αρχιτεκτονική λοιπόν ετοιμάζεται ήδη και οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια περίπου αλλά η υποστήριξη της Geely σε κάθε επίπεδο, έχει επιτρέψει στην Lotus να καταστρώνει ένα ολόκληρο πλάνο για την επόμενη δεκαετία. Ένα πλάνο που σίγουρα περιλαμβάνει την αντικατάσταση των μοντέλων που ήδη διαθέτει στην γκάμα της και την προσθήκη επιπλέον μοντέλων σε όποια κατηγορία κρίνεται σκόπιμο. Σε αυτά λοιπόν, εξετάζεται αν θα προστεθεί και η αναβίωση της Elan ως ένα διθέσιο cabrio με περισσότερο ραφινάρισμα, μεγαλύτερου χώρους και αναβαθμισμένο εξοπλισμό ώστε να σταθεί αντιμέτωπο με τον “βασιλιά” του segment, την Porsche Boxster.

Φυσικά, ως αυθεντική Lotus, η νέα Elan θα είναι ελαφρύτερη από οποιοδήποτε μοντέλο του ανταγωνισμού και θα διαθέτει κορυφαία οδική συμπεριφορά απλά ο χαρακτήρας της θα είναι περισσότερο… “στρογγυλεμένος” ώστε να απευθύνεται σε ένα ελαφρώς διαφορετικό κοινό – πιθανώς ευρύτερο κιόλας. Οφείλουμε να αναφέρουμε πάντως ότι δεν έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση. Απλά η Elan, όπως και οι Elite ή η Esprit είναι ένα από τα μοντέλα που επιτρέπει να ονειρεύεται η Lotus χάρη στην συμφωνία με την Geely. Ένα από τα μοντέλα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ολοκαίνουρια πλατφόρμα και ένα από τα μοντέλα στα οποία μπορούν να ενσωματωθούν τα συστήματα στα οποία έχει πρόσβαση πλέον η Lotus. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να κάνει η αγγλική φίρμα με τους πόρους που διαθέτει.

Related Articles

Διαθέσιμη και με μηχανικό κιβώτιο η Porsche 911!

cars

Volvo. Aναλαμβάνει την πλήρη ιδιοκτησία των λειτουργιών  παραγωγής και πωλήσεων στην Κίνα

cars

Cupra Dark Rebel: Από τον ψηφιακό κόσμο στον… φυσικό

cars

Ο λόγος που δεν λένε ποτέ «αντίο» στο τηλέφωνο οι χαρακτήρες στις τηλεοπτικές σειρές

cars

BMW i7 Protection: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο θωρακισμένο sedan στον κόσμο

cars

Formula 1: Ο Φερστάπεν πήρε την pole position για το γκραν πρι της Ολλανδίας

cars

Τουρισμός για όλους: Αντίστροφη μέτρηση για την «πρεμιέρα» των αιτήσεων – Αυξημένα τα ποσά επιδότησης

cars

Τελείωσε η εξέγερση σε φυλακή στον Ισημερινό από όπου απέδρασε «το κεφάλι» ισχυρής συμμορίας με το προσωνύμιο «Φίτο»

cars

Η Audi γιορτάζει 40 χρόνια quattro με μία ειδική έκδοση.

cars