CARSNEWS
NEW MODELS

Η Lotus Evija είναι «ανοιχτή» μόνο για τους πελάτες της (video)

Η Lotus έχει βάλει ως στόχο την μεγάλη της επιστροφή αφού έχει ήδη λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο (την Evija ή Ιβάια) και ετοιμάζεται να παρουσιάσει και τον πνευματικό διάδοχο της Esprit στοχεύοντας σε ένα μερίδιο από τις Ferrari και τις McLaren. Φυσικά με τις ευλογίες της Geely, τον κινεζικό όμιλο που κατέχει μεταξύ άλλων την Volvo και την Polestar.

Μέχρι… νεωτέρας το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ηλεκτρική Evija την οποία μπορείτε να την απολαύσετε στις φωτογραφίες ή στο παρακάτω βίντεο (εδώ και ένα live εν κινήσει). Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να είχαμε πρόσβαση στον ειδικό διαμορφωτή (configurator) που έχει ανακοινώσει η Lotus και να παίζαμε φτιάχνοντας την δική μας Evija.

Δυστυχώς, ο configurator είναι «κλειστός» και πρόσβαση έχουν μόνο οι 130 μελλοντικοί κάτοχοι της ηλεκτρικής Lotus που έχουν καταβάλλει από 1,7 εκατομμύριο λίρες έκαστος (για την ακρίβεια η προκαταβολή είναι στις περίπου 250.000 λίρες.

Εδώ να πούμε πως η Evija αποδίδει 2.000 PS από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με 0-100 km/h σε λιγότερο από 3 sec και με την τελική να φτάνει τα 320 km/h. Θεωρητικά η αυτονομία φτάνει τα 400 km, αλλά με τα όσα υπόσχεται η Evija δύσκολα θα μπορεί κανείς να συγκρατηθεί μαζί της και να πετύχει αυτή την τιμή.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δείτε τη συνέντευξη τύπου του καταζητούμενου από τις ιαπωνικές αρχές Carlos Ghosn

cars

Δείτε ένα κλασικό Mini με κινητήρα Honda και 502 άλογα! (Video)

cars

Όταν ο Hulkenberg… κορόιδευε τη Force India!

cars

Το όνειρο της BMW M1 ζει!

cars

Πόσο κοστίζει το Tesla killer των 1.080 ίππων;

cars

Το 700 CL-X της CFMOTO έρχεται και στην Ελλάδα

cars

Το Ford Focus ST «αγριεύει» και δέχεται ελαστικά της Barracuda (photos-video)

cars

Πάνοπλη η Goodyear στο Rally Dakar

cars

Εκρηκτική άνοδος των πωλήσεων της Porsche μέσα στο 2019

cars