CARSNEWS
AUTONEWS

Η Maserati αφιερώνει μία MC20 στον μεγάλο Sir Stirling Moss.

Ο Sir Stirling Moss συνέδεσε το όνομα του με αρκετές εταιρίες κατά τη διάρκεια της διακεκριμένης καριέρας του. Μία από αυτές, είναι αναμφίβολα η Maserati που, έστω και μετά το θάνατο του αποφάσισε να του αφιερώσει μία MC20. Για την ακρίβεια, η ιταλική εταιρία “έντυσε” μία MC20 με ένα livery που έχει εμπνευστεί από την θρυλική Eldorado και η αποκάλυψη του φόρου τιμής της Maserati στον Sir Stirling Moss δεν έγινε τυχαία στις 13 του Μαίου καθώς σαν σήμερα ο Moss κέρδιζε το Grand Prix του Μονακό το 1956 πίσω από το τιμόνι μίας Maserati 250F!

Ούτε είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Maserati επέλεξε την MC20 για να αφιερώσει στον Moss αφού το επερχόμενο sports car της ιταλικής μάρκας σημαίνει την επιστροφή της στον κόσμο των motorsports. Μία “φυσική εξέλιξη” όπως χαρακτήρισε η ίδια την MC20 που θα είναι το πρώτο μοντέλο μετά την MC12 που θα φορέσει το σήμα της Maserati Corse και με το οποίο ελπίζει να επαναλάβει τις επιτυχίες του παρελθόντος στις πίστες ολόκληρου του κόσμου! Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε περισσότερα για το πολυαναμενόμενο sports car αλλά αυτό που ξέρουμε, είναι ότι θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα υιοθετήσει έναν ολοκαίνουριο, twin-turbo V6 που εξελίχθηκε εξ ολοκλήρου από την Maserati και αναμένεται να αποδίδει περισσότερα από 600 άλογα!

Κατά τα άλλα, η εταιρία κρατά καλά κρυμμένα τα χαρτιά της, αποφεύγοντας να αποκαλύψει ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια αλλά οι κουβέντες που ψιθυρίζονται στο διαδίκτυο κάνουν λόγο για μία αυθεντική Maserati, ένα καθαρόαιμο sports car που θα προσφέρεται τόσο με τον προαναφερθέντα κινητήρα, όσο και σε μία υβριδική έκδοση όσο και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Έφτασε η ώρα για την Maserati να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να θυμηθεί ότι είναι η θρυλική Maserati και όχι απλλά μία εταιρία που παίζει δεύτερους ρόλους πίσω από άλλους πρωταγωνιστές.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πηγές ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ να μην πετούν χαρταετό και να απαντήσουν για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη

cars

SYM VF125. Με νέα πιο προσιτή τιμή   

cars

Kia EV9: Ένα πρωτοποριακό αμιγώς ηλεκτρικό SUV

cars

Hyundai Veloster N Performance Concept. Ακόμα πιο άγριο!

cars

Lifesavers. Στην υπηρεσία της ζωής

cars

Η νέα S-Class φέρνει και τους πρώτους αερόσακους πίσω επιβατών!

cars

Τραγωδία στη Δάφνη: Νεκρή 17χρονη – Πήδηξε από την ταράτσα του σπιτιού της

cars

Το Brabus 92R είναι βελτιωμένο παντού.

cars

Μια McLaren P1 GTR αφιερωμένη στον Ayrton Senna

cars