CARSNEWS
AUTONEWS

Η Maserati Levante Hybrid είναι 4-κύλινδρη αλλά έχει άλλα χαρίσματα.

Αργότερα μέσα στο έτος που διανύουμε η Maserati θα λανσάρει την Levante Hybrid. Το δεύτερο μοντέλο της έπειτα από την Ghibli Hybrid που υιοθετεί την λύση ενός ήπια υβριδικού κινητήριου συνόλου το οποίο παίρνει τη μορφή ενός τετρακύλινδρου, υπερτροφοδοτούμενου, δίλιτρου βενζινοκινητήρα που εξοπλίζεται με ενσωματωμένη μίζα-γεννήτρια με ιμάντα. Χάρη σε αυτό το σύνολο, η Levante Hybrid υπόσχεται χαμηλότερες κατά 18% εκπομπές ρύπων σε σύγκριση με τον μη-εξηλεκτρισμένο V6 βενζινοκινητήρα αλλά χωρίς να θυσιάζει την απόδοση ή τις επιδόσεις.

Η mild-hybrid Levante προσφέρει 330 ίππους και 450 Nm ροπής που της επιτρέπουν να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε μόλις 6.0 δευτερόλεπτα και να συνεχίσει να επιταχύνει μέχρι τα 240 km/h της τελικής ταχύτητας της. Σύμφωνα με την Maserati δε, από τους υποψήφιους αγοραστές δεν θα λείψει ούτε το αισθησιακό soundtrack για το οποίο φημίζεται η μάρκα καθώς ο “χαρακτηριστικός βρυχηθμός του κινητήρα” θα ακούγεται χωρίς την ανάγκη ενισχυτών ή άλλων τεχνητών μέσων. Ένα επιπλέον όφελος που προκύπτει από την χρήση του ήπια υβριδικού δίλιτρου κινητήρα είναι η βελτίωση της κατανομής του βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες καθώς αυτός είναι ελαφρύτερος από τον 3-λιτρο V6 και κάνει την Levante Hybrid “ακόμα πιο ευέλικτη και απολαυστική στην οδήγηση”.

Αισθητικά, οι μοναδικές διαφορές σε σύγκριση με τις υπόλοιπες, μη-υβριδικές Levante αφορούν στις μπλε λεπτομέρειες στους αεραγωγούς, τις δαγκάνες των φρένων και τα σήματα της εταιρίας, με το ίδιο μοτίβο να συνεχίζεται και στο εσωτερικό. Να θυμίσουμε δε, ότι η Hybrid και το νέο, κορυφαίο, GT επίπεδο εξοπλισμού αποτελούν μέρος του facelift που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, νέα γρίλια, μία οθόνη υψηλότερης ανάλυσης και μία σειρά συστημάτων ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

The post Η Maserati Levante Hybrid είναι 4-κύλινδρη αλλά έχει άλλα χαρίσματα. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Άδωνις Γεωργιάδης: Πάνω από 150 νοσοκομεία δήλωσαν ότι οργανώνουν απογευματινά χειρουργεία

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 24/3/2024

cars

Ποδηλάτης στα 240 km/h με τη βοήθεια μιας Porsche Cayenne

cars

Η Γαλλία “τιμωρεί” με έναν νέο φόρο τα βαριά αυτοκίνητα!

cars

Η Hennessey στοχεύει στα 1.200 άλογα για τη νέα Corvette!

cars

Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για τις γυναίκες – Το KIA EV9 είναι ο νικητής για το 2024

cars

Mini Moke. Το θυμάστε; Το επιθυμήσατε; Αποκτήστε το!!

cars

Toyota: Μετά το Yaris Cross, έρχεται και η Corolla Cross;

cars

Τουρκικό αεροσκάφος παραβίασε το FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

cars