CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mazda ανακοίνωσε έναν νέο, 6-κύλινδρο κινητήρα!

Την εποχή του εξηλεκτρισμού, των χαμηλότερων εκπομπών ρύπων και του… εξορθολογισμού, θα περίμενε κανείς ότι μία εταιρία σαν την Mazda δεν έχει ανάγκη κάποιον κινητήρα μεγαλύτερου κυβισμού και περισσότερων κυλίνδρων. Όμως η συμπαθής ιαπωνική φίρμα θέλει να κάνει το επόμενο βήμα “upmarket” και γι’ αυτό, χρειάζεται το πρεστίζ ενός κινητήρα με περισσότερους από 4 κυλίνδρους. Γι’ αυτό ανακοίνωσε ότι το επόμενο Mazda6 θα είναι διαθέσιμο και με έναν ολοκαίνουριο εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα, ο οποίος θα προσφέρεται ως βενζίνης και πετρελαίου αλλά και με την Skyactiv-X τεχνολογία ανάφλεξης συμπίεσης!

Δυστυχώς, η Mazda δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες. Ανέφερε ότι ο κινητήρας θα τοποθετείται κατά τον διαμήκη άξονα και θα συνδυάζεται (πιθανώς όχι αποκλειστικά) με ένα σύστημα τετρακίνησης. Φημολογείται δε, ότι ο νέος κινητήρας θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην επόμενη γενιά του Mazda6 που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2022, ωθώντας το εν λόγω μοντέλο σε πιο… premium περιοχές όπου θα βρει μεταξύ άλλων ανταγωνιστών την BMW 3 Series. Παράλληλα, ακούγονται διάφορες φήμες περί του εξηλεκτρισμού του νέου κινητήρα, περί χρησιμοποίησης του σε ένα νέο sports car κ.ά. αλλά καλύτερα να μην εστιάσουμε σε αυτές καθώς σε αυτό το σημείο, είναι πρακτικά ανυπόστατες. Ας περιμένουμε να μάθουμε τις λεπτομέρειες του νέου, 6-κύλινδρου συνόλου και τις προθέσεις της Mazda και θα επανέλθουμε με οτιδήποτε νεότερο.

The post Η Mazda ανακοίνωσε έναν νέο, 6-κύλινδρο κινητήρα! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

VW. Απροβλημάτιστες χειμερινές μετακινήσεις με τετρακίνηση 4MOTION

cars

Αυτοκτονία δείχνουν τα στοιχεία για τον 34χρονο που έπεσε από τον Λευκό Πύργο – Τι κατέγραψε βίντεο από κάμερα ασφαλείας

Bury

Ουκρανία: Ανιχνευτή ψεύδους για τους διαιτητές εισάγει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία

Bury

Τέλος για την McLaren 720S. Αναμένεται ο διάδοχος…

cars

Γαλλία: Κήρυξε μέγιστο επίπεδο συναγερμού μετά τo μακελειό στη Μόσχα

cars

Ford. Νέα υπηρεσία ηλεκτρονικού ραντεβού

cars

Jeep. Δαμάζει τα κύματα μαζί με τη Mopar

cars

Mercedes-Benz Sprinter. Έγινε 25 ετών

cars

Hyundai Motorsport. Δοκιμές στην Ελλάδα παρουσία του Υφυπ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη

cars