CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mazda δεν θα λανσάρει τίποτα νέο μέχρι το 2023;

Η Mazda βρίσκεται στο κατώφλι μίας δύσκολης χρονικής περιόδου που θα διαρκέσει μέχρι το 2023 καθώς αν αληθεύει το δημοσίευμα Nikkei Asian Review, ενός αξιόπιστου και έγκυρου μέσου και όχι κάποιας φυλλάδας, η μικρή ιαπωνική μάρκα δεν πρόκειται να λανσάρει κανένα νέο ή ριζικά ανανεωμένο μοντέλο μέχρι το οικονομικό έτος που τελειώνει τον Μάρτιο του 2023! Υπάρχει όμως ένας σοβαρός λόγος πίσω από αυτή την, ακόμη ανεπιβεβαίωτη, απόφαση. Η Mazda θέλει να περιμένει μέχρι να είναι έτοιμη η νέα πλατφόρμα και η απόφαση αυτή, αν όντως ισχύει το δημοσίευμα, μπορεί να είναι σκληρή και να οδηγήσει σε μία σύντομο περίοδο “ξηρασίας”, αλλά μάλλον είναι σωστή.

Η πλατφόρμα αυτή προορίζεται για μεγάλα, premium αυτοκίνητα και αναμένεται να συνοδεύεται από έναν νέο, εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα. Αν πρόκειται λοιπόν, η Mazda να κυνηγήσει πελάτες που θα κατευθύνονταν σε κάποια αντιπροσωπεία της Lexus ή της BMW, πρέπει να αφοσιωθεί πλήρως στην εξέλιξη ενός premium προϊόντος. Χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς και αυτό, με δεδομένο τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό της φίρμας, απαιτεί κάποιες θυσίες.

Φυσικά, η Mazda φρόντισε να καλύψει τις περισσότερες βάσεις πριν προχωρήσει σε αυτή την διαφαινόμενη παύση. Μόλις πριν από λίγο καιρό λάνσαρε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της με την μορφή του MX-30, ανανέωσε το Mazda2 και παρουσίασε το νέο Mazda3. Παράλληλα, είναι καλυμμένη στην δημοφιλή κατηγορία των SUVs με το μικρό CX-30 και το μεγαλύτερο, CX-5 ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το all-time classic MX-5 για τους λάτρεις των cabrio και της σπορ οδήγησης. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι δεν επείγεται να ανανεώσει κάποιο μοντέλο της ή να λανσάρει κάποιο νέο. Πρέπει όμως να “σπρώξει” τον SkyActiv-X βενζινοκινητήρα που δεν έχει τον βαθμό υιοθέτησης που θα ήθελαν τα υψηλά κλιμάκια της Mazda. Εν τω μεταξύ, μέχρι να ολοκληρώσει την εξέλιξη της νέας πλατφόρμας της, η ιαπωνική μάρκα θα γεμίσει το κενό με το λανσάρισμα νέας τεχνολογίας ασφάλειας και προωθητικά προγράμματα για τα υπάρχοντα προϊόντα της.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μια Alfa Romeo από το μέλλον δημιούργημα Έλληνα σχεδιαστή

cars

Jeep Wagoneer & Grand Wagoneer. Στοχεύουν ψηλά.

cars

Nissan GT-R – Aποκαλύφθηκε πλήρως

cars

Honda e-Drag. Φτιαγμένο για έναν σκοπό!

cars

Ford Bronco DR. Έτοιμο για άγριο off-roading.

cars

Όλες οι BMW M5 συγκεντρωμένες σε ένα video!

cars

Στον ανακριτή τα μέλη του κυκλώματος που διακινούσε νοθευμένα καύσιμα και ποτά μπόμπες – Καρέ καρέ από drone η δράση τους

cars

Mazda MX-5. Μερικώς ανανεωμένο

cars

Dacia. Ένα πραγματικό success story

cars