CARSNEWS
AUTONEWS

Η McLaren απολύει σχεδόν το 1/3 του προσωπικού της!

Θα περίμενε κανείς ότι κατασκευαστές “εξωτικών” μοντέλων όπως η McLaren, που λειτουργούν με μεγάλα περιθώρια κέρδους και απευθύνονται σε ένα πολύ ειδικό κοινό δεν θα επηρεάζονταν σημαντικά από την πρόσφατη πανδημία αλλά αυτό δεν είναι 100% αλήθεια. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αγγλική εταιρία, είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στην απόλυση 1.200 ανθρώπων, περίπου το 1/3 του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού της, από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της (Applied, Automotive και Racing) και χωρίς να γίνεται διάκριση ανάμεσα σε θέσεις.

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την δύσκολη απόφαση είναι προφανείς: Η διακοπή της παραγωγής, η κατακόρυφη πτώση της ζήτησης με άγνωστη την καμπύλη που θα ακολουθήσει η ανάκαμψη καθώς και η ακύρωση κάθε μορφής motorsports με πιο σημαντικό βέβαια το πρωτάθλημα της Formula 1, έχουν προκαλέσει ένα τεράστιο κενό στα έσοδα τ ης McLaren και δυστυχώς, οι απολύσεις ως μέρος ενός ευρύτερου διαρθρωτικού πλάνου, είναι ο μοναδικός τρόπος να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης μακροπρόθεσμα. Φυσικά, η McLaren εξάντλησε κάθε πιθανή λύση για περικοπές και περιορισμό των εξόδων πριν καταφύγει σε αυτή των απολύσεων αλλά δυστυχώς, δεν ήταν εφικτό να αποφευχθούν. Παράλληλα, η αγγλική μάρκα θα δουλέψει σκληρά ώστε να επιστρέψει στον δρόμο της ανάκαμψης και να συνεχίσει εκεί που σταμάτησε λόγω του COVID-19.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο Μπραντ Πιτ στο βρετανικό Grand Prix για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας

cars

Η Audi θυμάται το TT και λανσάρει μία νέα έκδοση.

cars

Ράλι Στερεάς Ελλάδας: Νικητής ο Τσουλόφτας στα χαρτιά, ο Παπαδημητρίου στους χρόνους και ο Κύρκος στην ουσία

cars

Υπόθεση Κολωνού – Γιαγιά 12χρονης για πρόταση εισαγγελέως: «Είναι δυνατόν να βγάλει το τέρας έξω και να δικάσει τη μάνα; Ντροπή!»

cars

Από το 2022 η Renault θα χρησιμοποιεί το νέο της logo!

cars

Οθόνη πολυμέσων: Η παγίδα που κρύβουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα

cars

Η Dacia θα αντικαταστήσει το Lodgy με ένα νέο, 7-θέσιο SUV;

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 10/3/2024

cars

Μία ηλεκτρική έκδοση της G-Class είναι πρακτικά αναπόφευκτη.

cars