CARSNEWS
F1 & RACES

Η McLaren δε θα αντιγράψει το DAS

Μπορεί στο πρώτο χειμερινό τεστ εξέλιξης της Formula 1 να έγινε μεγάλος ντόρος για το σύστημα DAS, ωστόσο αυτή είναι μία λύση η οποία δεν ενδιαφέρει τη McLaren.

Ο λόγος για το σύστημα DAS (Dual Axis System) όπου ο οδηγός μετακινεί εμπρός/πίσω το τιμόνι στην ευθεία, με την κίνηση αυτή να αλλάζει ταυτόχρονα τη γωνία σύγκλισης των εμπρός τροχών. Λύση που επηρεάζει την κατανομή θερμότητας στα εμπρός ελαστικά.

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Racing Point, Andy Green, πρόκειται για μία λύση που απαιτούνται ακόμα και έξι μήνες για να ενσωματωθεί στο μονοθέσιο μίας άλλης ομάδας (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ).

Ως αποτέλεσμα, ομάδες με λιγότερους πόρους και κυρίως ομάδες που είναι πιο πίσω στην κατάταξη άρα έχουν περιθώριο να βρουν απόδοση μέσω βελτίωσης σε πολλούς άλλους τομείς, δεν θα ασχοληθούν με το DAS. Όμως δήλωσε ο επικεφαλής της McLaren, Andreas Seidl, η ιστορική ομάδα είναι μία από αυτές.

«Πρώτα απ’ όλα, συγχαρητήρια στη Mercedes για αυτή την ιδέα, είναι ωραίο να βλέπουμε καινοτομίες στην F1. Επίσης συγχαρητήρια για τη δημοσιότητα που κατάφεραν να πάρει το όλο θέμα. Δεν ξέρω λεπτομέρειες για το σύστημα αυτό άρα θα ήταν λάθος να το κρίνω. Τα οφέλη του κτλ. Νομίζω πως εμείς, ως ομάδα και βάσει του που βρισκόμαστε τώρα, έχουμε άλλους τομείς όπου πρέπει να επικεντρωθούμε ώστε να αποκτήσουμε μεγαλύτερα οφέλη σε απόδοση αντί να προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε άλλο ένα σύστημα της Mercedes», είπε ο Seidl με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο planetf1.com.

Θυμίζουμε πως πέρυσι η McLaren είχε επιτέλους μία σεζόν ξεκάθαρης βελτίωσης, που την είδε να σκαρφαλώνει στην τέταρτη θέση της κατάταξης των κατασκευαστών.

Διαβάστε επίσης:

Επίσημο: Αναβλήθηκε το Grand Prix Κίνας

Αποκάλυψη για τη Red Bull RB16

Αυτή είναι η νέα Ferrari SF1000 (video)

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Επίσημο: Αναβάλλονται τα Grand Prix Μπαχρέιν και Βιετνάμ

cars

Αλόνσο: «Πίστεψα πως έχασα το βάθρο όταν με πέρασε ο Πέρεζ»

cars

O Vettel χρειαζόταν έναν… Todt!

cars

Δύο σενάρια για την Alpine: Ο Μπινότο και η εξαγορά από τις Andretti-Cadillac

cars

F1 GP Ιαπωνίας: Ο Φερστάπεν ταχύτερος την Παρασκευή(+video)

cars

F1 GP Μονακό: Ο Verstappen μπροστά από τις Ferrari στο FP3

cars

To Business of Formula 1 ένα νέο ντοκιμαντέρ στο CNBC

cars

Formula 1: Αυτή είναι η νέα ομάδα που πήρε το πράσινο φως από τη FIA

cars

H Red Bull έκανε λάθος που δεν πήρε τον Hamilton

cars