CARSNEWS
AUTONEWS

Η McLaren παρουσιάζει την υβριδική, carbon αρχιτεκτονική της.

Οι κανονισμοί εκπομπών ρύπων είναι αμείλικτοι και η συντριπτική πλειοψηφία των εταιριών, ετοιμάζει λύσεις για να αντιμετωπίσουν και αυτή την πρόκληση. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αφορά στην McLaren, η οποία παρουσίασε τη νέα, ανθρακονημάτινη αρχιτεκτονική που θα χρησιμοποιήσει στα μελλοντικά εξηλεκτρισμένα μοντέλα της.

Η αρχιτεκτονική εξελίχθηκε στο νέο Composites Technology Centre στο Sheffield και εστιάζει στην ελαφρότητα ώστε να αντισταθμίσει το βάρος που αναπόφευκτα προσθέτει ένα εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύνολο. Σύμφωνα με την McLaren, έχουν χρησιμοποιηθεί “καινοτόμες διεργασίες και τεχνικές” με στόχο την μείωση του βάρους της αρχιτεκτονικής αλλά και την διατήρηση της ακαμψίας της – ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αφορά στην χρήση ειδικά εξελιγμένου λογισμικού για τον καθορισμό του ιδανικού σχήματος και προσανατολισμού κάθε φύλλου ανθρακονημάτων για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η αγγλική μάρκα.

Η McLaren προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην μετάβαση της στην εποχή του εξηλεκτρισμού με το λανσάρισμα των πρώτων υβριδικών μοντέλων “μαζικής” παραγωγής και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στον οικονομικό τομέα. Γι’ αυτό και επενδύει στις δυνάμεις της, μία εκ των οποίων είναι η τεχνολογία και η τεχνογνωσία όσον αφορά στα συνθετικά υλικά. Οι δοκιμές της πρώτης υβριδικής “Sports Series” έχουν ήδη ξεκινήσει και οι φήμες λένε ότι κάτω από την επιφάνεια βρίσκεται ένας twin-turbo V6 που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Τα ακριβή νούμερα αποτελούν μυστήριο προς το παρόν αλλά η ανθρακονημάτινη αρχιτεκτονική που παρουσιάζεται μπροστά μας είναι το πρώτο βήμα για το επίσημο ντεμπούτο του μοντέλου (και άλλων μετά από αυτό) κάποια στιγμή εντός του 2021.

The post Η McLaren παρουσιάζει την υβριδική, carbon αρχιτεκτονική της. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

NISMO. Σε ειδική έκθεση από τη Nissan

cars

Ducati. Με καλοκαιρινή κολεξιόν στα ρούχα

cars

Toyota και Lexus γιορτάζουν 15 εκατομμύρια υβριδικά αυτοκίνητα!

cars

FCA Greece. Mε πλήρη σύνθεση στην έκθεση «Αυτοκίνηση 2019»

cars

Ford Ranger. Διευρύνει τις εκδόσεις του

cars

Πόσο μεγάλη είναι η διαφορά ανάμεσα στη νέα Mercedes-AMG G63 και στην παλιά;

cars

51ο Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ: Ξεκινά την επόμενη Πέμπτη με προορισμό το Καρπενήσι

cars

Toyota Hilux AT35. Φτιαγμένο να μην το σταματά τίποτα!

cars

Στις 2 Μαρτίου το Hyundai Bayon.

cars