CARSNEWS
F1 & RACES

Η McLaren προχωρά σε 1.200 απολύσεις – επηρεάζεται και το τμήμα F1

Δύσκολες μέρες για το McLaren Group που είναι σαφές εδώ και καιρό πως βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, με την παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού να παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό.

Όμως τα προβλήματα είχαν και πολύ άσχημες συνέπειες καθώς στο πλαίσιο αυξημένων περικοπών και αναδιάρθρωσης της εταιρείας, θα απολυθούν περίπου 1200 εργαζόμενοι! Αυτοί αφορούν όλους τους τομείς – τη McLaren Automotive, το τεχνολογικό τμήμα αλλά και τα αγωνιστικά προγράμματα.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως ο αριθμός των μελών της ομάδας της Formula 1 που θα βρεθούν εκτός οργανισμού, είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι – συγκεκριμένα περίπου 70 εργαζόμενοι. Κι αυτό χάρη στη «νίκη» της McLaren Racing στις διαβουλεύσεις σχετικά με την μείωση των προϋπολογισμών που όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο, θα κατέβουν πολύ χαμηλότερα από το πλάνο που υπήρχε για το 2021 (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ).

«Ήταν μία εξέλιξη που δουλέψαμε σκληρά για να αποφύγουμε, έχοντας ήδη λάβει δραματικά μέτρα εξοικονόμησης πόρων, σε κάθε τομέα της επιχείρησής μας. Όμως πλέον δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων. Είναι αναμφίβολα μία δύσκολη περίοδος για την εταιρείας μας και ειδικά για τους ανθρώπους της, όμως στοχεύουμε στο να βγούμε από αυτή ως μία αποδοτική, βιώσιμη και με ξεκάθαρη πορεία επιστροφής στη κερδοφορία», είπε στο motorsport.com ο εκτελεστικός πρόεδρος του  McLaren Group, Paul Walsh.

Αναφέρθηκε όμως και ειδικά στο πρόγραμμα της McLaren στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εκεί που οι επικείμενες αλλαγές σε τεχνικό και κυρίως οικονομικό επίπεδο, μπορούν να φέρουν ξανά την ιστορική ομάδα στις επιτυχίες.

«Η McLaren McLaren Racing υπήρξε υποστηρικτής της εφαρμογής Budget cap στη Formula 1 από το 2021, ώστε να δημιουργηθεί μία βιώσιμη οικονομική βάση για τις ομάδες, πράγμα που θα φέρει και περισσότερο ανταγωνισμό στο σπορ. Παρότι αυτό θα επηρεάσει σημαντικά τη μορφή και το μέγεθος της δικής μας ομάδας, θα αρχίσουμε από τώρα τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι, με τη εφαρμογή του ορίου στους προϋπολογισμούς, να διεκδικήσουμε ξανά νίκες και τίτλους», συμπλήρωσε ο Walsh.

H τελευταία νίκη της McLaren στη Formula 1 ήταν στο Grand Prix Βραζιλίας του 2012, διά χειρός Jenson Button. Όσο για τον τελευταίο τίτλο, στους οδηγούς ήταν το 2008 με τον Lewis Hamilton ενώ στους κατασκευαστές από το 1998, αγωνιζόμενη τότε με τους Mika Hakkinen και David Coulthard!

Διαβάστε ακόμα:

Οι ομάδες της F1 συμφώνησαν σε σημαντικές αλλαγές κανονισμών

Επίσημο: Στη McLaren από το 2021 ο Ricciardo

Προσπάθησε να κρατήσει τον Sainz η McLaren

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 reveals new venue for first race as 2025 calendar announced

Bury

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1

cars

Η Ferrari θα είναι ερυθρόλευκη στο Grand Prix της Formula 1 στο Λας Βέγκας

cars

F1 GP Ουγγαρίας: Pole #101 για τον Hamilton!

cars

Εταιρία παίρνει τα χρησιμοποιημένα ελαστικά της F1 και τα μετατρέπει σε παπούτσια (photos)

cars

Ενδιαφέρον από νέους κατασκευαστές για την F1!

cars

Ο Verstappen προειδοποιεί: Οι κανονισμοί για το 2026 θα δημιουργήσουν «τραγικά» μονοθέσια!

cars

F1-GP Σιγκαπούρης: Πληθώρα αναβαθμίσεων για McLaren και AlphaTauri

cars

F1 – The Official Home of Formula 1® Racing

cars