CARSNEWS
AUTONEWS

Η McLaren τιμά την ιστορία της με την Elva M1A by MSO.

Έχουν περάσει κάτι μήνες από την επίσημη αποκάλυψη της συγκλονιστικής McLaren Elva και η αγγλική εταιρία αποφάσισε να τιμήσει ένα συγκεκριμένο κομμάτι της πλούσιας ιστορίας της, με μία ειδική έκδοση. Η McLaren Special Operations λοιπόν, έπιασε δουλειά και παρουσιάζει την Elva M1A που  τιμά το ομώνυμο αγωνιστικό που έγραψε ιστορία όντας το ταχύτερο στο Canadian Sports Car Grand Prix του 1964.

Η McLaren-Elva M1A του Bruce McLaren κατάφερε σε εκείνο τον αγώνα να σπάσει το ρεκόρ γύρου 7 φορές και να τερματίσει στην 3η θέση, πίσω μονάχα από τις δύο Ferrari 330 P της North American Racing Team. Εκείνη η Elva, δεν ζύγιζε περισσότερα από 551 κιλά, διέθετε τεχνολογία αιχμής για την εποχή εκείνη και κινούνταν χάρη σε έναν V8 της Oldsmobile, με χωρητικότητα 4,5 λίτρων. Η Elva του 21ου αιώνα δεν διαφέρει πολύ από τον πρόγονο της. Διαθέτει και αυτή έναν V8, αν και αυτή τη φορά είναι υπερτροφοδοτούμενος, μικρότερος σε χωρητικότητα και σημαντικά ισχυρότερος με 815 ίππους ενώ δεν υστερεί ούτε στον τομέα της τεχνολογίας. Και με κάποιον περίεργο τρόπο, σχεδόν αφύσικο θα έλεγα, της ταιριάζει πάρα πολύ το νοσταλγικό livery με το οποίο τιμάται η M1A.

Να θυμίσω πάντως ότι η McLaren έχει δηλώσει πως θα κατασκευάσει μόλις 399 Elva και κάθε μία από αυτές “κοσμείται” από μία αρχική τιμή της τάξης των 1,66 εκατομμυρίων ευρώ. Οι Άγγλοι δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα αν το διθέσιο speedster έχει κάνει sold-out, οπότε ίσως να έχεις ακόμα μία ελπίδα. Και η πανέμορφη Elva M1A by MSO σου δίνει έναν ακόμα λόγο να προσπαθήσεις…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το teasing της νέας BMW M4 GT3 ξεκινά νωρίς… πολύ νωρίς!

cars

Η AC Cobra ζει!

cars

Nissan. Από το πρωτότυπο στη πραγματικότητα 

cars

Η Manthey Racing κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα στην 911 GT3 RS.

cars

Μercedes GLC Coupe 300d 4Matic. Mε έντονα σπορ διάθεση

cars

Hyundai NEXO. Εκπέμπει καθαρό οξυγόνο

cars

Porsche 718 Cayman και Boxster GTS 4.0. Άτιμη ατμόσφαιρα…

cars

Η FIA ενέκρινε την υποψηφιότητα της Andretti Global για να γίνει η 11η ομάδα στην Formula 1

cars

Η Kia κάνει την έκπληξη στη CES 2019

cars