CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mercedes έχασε την διαμάχη με την Nokia και οι επιπτώσεις ίσως είναι δραματικές!

Η Nokia μπορεί να έχασε την επαφή με την κορυφή όσον αφορά στην τεχνολογία της κινητής τεχνολογίας αλλά αυτό δεν σημαίνει πως παραμένει αδρανής και στατική. Ο φινλανδικός κολοσσός έχει εντοπίσει εδώ και αρκετό καιρό την άνοδο που παρατηρείται στην βιομηχανία αυτοκινήτου στον τομέα της συνδεσιμότητας και ένα μέρος των δραστηριοτήτων της αφορά στην πώληση πνευματικών δικαιωμάτων σε διάφορες εταιρίες για σχετικές τεχνολογίες που έχει κατοχυρώσει. Πρόσφατα μάλιστα, κατάφερε να κερδίσει την διαμάχη της με την Mercedes-Benz στα γερμανικά δικαστήρια.

Οι δικαστές στο Mannheim της Γερμανίας έκριναν ότι η Mercedes-Benz παραβίασε κάποιες ευρεσιτεχνίες της Nokia στην τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας και αυτό ενδεχομένως να έχει δραματικές επιπτώσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία. Επιπρόσθετα, το δικαστήριο έκρινε ότι η Daimler δεν έκανε κάποια σοβαρή προσπάθεια για να καταλήξει σε κάποια συμφωνία παραχώρησης πνευματικών δικαιωμάτων και τώρα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη ακόμα και με μία διαταγή παύσης πωλήσεων στην Γερμανία, αν η Nokia καταφέρει προσκομίσει μία εγγύηση ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη ζημιών σε περίπτωση που η απαγόρευση ανατραπεί στην έφεση. Έτσι, η Daimler φαίνεται πως είναι σχετικά ασφαλής, τουλάχιστον όσον αφορά στο worst case scenario αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορία έχει λήξει. Προς το παρόν, εκκρεμούν άλλες 8 μηνύσεις στα γερμανικά δικαστήρια ενώ στην όλη υπόθεση εμπλέκονται και άλλες εταιρίες.

Η γερμανική μάρκα πάντως δήλωσε ότι “δεν κατανοεί πώς οι δικαστές έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα”, κάνοντας ξεκάθαρο ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση ενώ η Nokia από την πλευρά της έκανε γνωστή την ευχαρίστηση της, τονίζοντας ότι η Daimler χρησιμοποιούσε τεχνολογίες της χωρίς την έγκριση της. Στην δίκη παρενέβη και η Continental που άσκησε κριτική στην απόφαση δηλώνοντας ότι αυτή την έγκριση ζητά εδώ και καιρό από την Nokia, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να προσφύγει στα αμερικανικά δικαστήρια! Μείνε συντονισμένος καθώς η υπόθεση θα μας απασχολήσει χωρίς αμφιβολία και στο μέλλον.

The post Η Mercedes έχασε την διαμάχη με την Nokia και οι επιπτώσεις ίσως είναι δραματικές! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Peugeot Γιαννίρης. Και με απόσυρση και με ανταλλαγή

cars

Facelift εκ βάθρων για το Opel Grandland.

cars

Aston Martin Victor. Απίστευτη one-off δημιουργία με 840 άλογα!

cars

Αμφίρροπες οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία

cars

H τετρακίνηση από την FCA

cars

Προ των πυλών το καυτό Toyota Yaris. Δεν αποκλείεται να είναι τετρακίνητο!

cars

Τα αυτοκίνητα θα ορίζονται από το λογισμικό τους.

cars

Cupra Leon. Διαθέσιμο και ως “καυτό” υβριδικό με 245 ίππους!

cars

Lamborghini Essenza SCV12. Το “δώρο” της Lamborghini σε 40 τυχερούς!

cars