CARSNEWS
NEW MODELS

Η Mercedes ίσως έχει πρώτη πρόσβαση σε ένα νέο τύπο μπαταρίας της ΙΒΜ

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, πιο συγκεκριμένα στις 18 Δεκεμβρίου, το εργαστήριο καινοτομιών της IBM ανακοίνωσε επίσημα πως εξέλιξε έναν νέο τύπο μπαταρίας, ο οποίος δεν εξαρτάται από τα βαρέα μέταλλα όπως είναι το νικέλιο και το κοβάλτιο.

Φυσικά η εταιρεία ήταν στη συνέχεια εξαιρετικά φειδωλή στη δημοσιοποίηση λεπτομερειών σχετικά με την καινούργια μπαταρία, αλλά από την άλλη δεν έκρυψε τη συμβολή στη όλη διαδικασία εξέλιξης του εργαστηρίου έρευνας και εξέλιξης που διατηρεί η Mercedes στις ΗΠΑ. Και αυτό είναι κάτι που προκαλεί το εύλογο ερώτημα αν η γερμανικής εταιρεία θα έχει πρώτη πρόσβαση στο συγκεκριμένο τύπο μπαταρίας. Ο οποίος σύμφωνα με την IBΜ διαθέτει υγρό ηλεκτρολύτη, o οποίος είναι απόλυτα ασφαλής.

Φυσικά οι πάντες εύχονται η αμερικάνικη εταιρεία που στο παρελθόν ήταν συνώνυμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών να έχει βρει τη σούπερ μπαταρία της νέας γενιάς. Η οποία θα έχει τη δυνατότητα να φορτίζει έως το 80% της χωρητικότητάς της σε λιγότερα από 5 λεπτά της ώρας, θα έχει μεγάλη ενεργειακή χωρητικότητα (800 Wh/lt), θα αναφλέγεται δύσκολα, θα έχει ένα βαθμό απόδοσης της τάξης του 90% και βέβαια θα είναι πιο φτηνή.

Ακόμα πάντως και αν οι δυνατότητες της μπαταρίας της IBM δεν είναι αυτές ακριβώς αλλά υπολείπονται έστω και λίγο θα είμαστε μπροστά σε μια σοβαρή πιθανότητα περαιτέρω επιτάχυνσης της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

MV Agusta: Επίκειται εξαγορά μεριδίου από την KTM!

cars

Νέο Honda Civic Type R: Ετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά

cars

Δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Kyle Larson για ρατσιστική συμπεριφορά! (video)

cars

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου…

cars

Στην Ελλάδα η plug-in υβριδική Mercedes-Benz A-Class. Τιμές και εξοπλισμός

cars

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα “βραχυκυκλώνουν” στην παραγωγή μπαταριών

cars

Έρχεται στην Ευρώπη το Lexus UX – Ποιες οι βελτιώσεις στο 300e

cars

Teaser για το νέο Infiniti QX60 Monograph

cars

Η τελευταία έκδοση της Lancia Stratos της MAT θα είναι στο Salon Prive

cars