CARSNEWS
NEW MODELS

Η Mercedes διευρύνει τη γκάμα της με τρία νέα PHEV

Τα μικρά, προσθιοκίνητα μοντέλα της Mercedes αποκτούν και άλλες plug-in υβριδικές εκδόσεις, η οποία προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες των A και B Class. ‘Έτσι, λοιπόν, μέσα στην άνοιξη θα μπορεί κανείς να αποκτήσεις PHEV εκδοχές της CLA, τόσο της τετράθυρης κουπέ όσο και της Shooting Brake, καθώς και την ολοκαίνουργιας, δεύτερης γενιάς της GLA.

Οι συγκεκριμένες εκδόσεις ονομάζονται σε κάθε περίπτωση 250e και το σύστημα πρόωσής τους αποτελείται, όπως και στις αντίστοιχες Α και Β 250e που προηγήθηκαν, από το γνωστό τετρακύλινδρο των 1,33 lt, ένα ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία με ενεργειακή χωρητικότητα 15,6 kWh.

Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος είναι 218 PS και 450 Nm και η μπαταρία εξασφαλίζει στη CLA 250e δυνατότητα ηλεκτρικής κίνησης κατά WLTP από 60 έως και 69 χιλιόμετρα, στην αντίστοιχη Shooting Brake από 58 έως και 68 και στην GLA 250e από 53 έως και 61 χιλιόμετρα. Μάλιστα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Mercedes to 90% των καθημερινών μετακινήσεων θα μπορεί να γίνει καθαρά ηλεκτρικά.

Προκειμένου το πορτμπαγκάζ να μην επηρεαστεί σημαντικά οι μηχανικοί της Mercedes άλλαξαν την διαδρομή της εξάτμισης και τοποθέτησαν το ρεζερβουάρ στον πίσω άξονα ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν ικανό χώρο για να χωρέσουν οι μπαταρίες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οι καμπριολέ Citroen DS είναι από τα πιο σπάνια γαλλικά αυτοκίνητα

cars

Οι βασικές Ferrari δεν πρόκειται να γίνουν υβριδικές

cars

BMW M135i vs Mercedes-AMG A35: Ντέρμπι αιωνίων! (Video)

cars

Νέες, μειωμένες τιμές για την Skoda Octavia στην Ελλάδα

cars

Ένα pickup με τα σήματα της Porsche θα έμοιαζε με σπορ μοντέλο

cars

Ένα -νέο- FIAT Panda φέρνει την Άνοιξη

cars

Σοκαριστικά αποτελέσματα από τη μετωπική σύγκρουση ενός νέου και ενός παλαιού Nissan Navara για την ασφάλεια των επιβατών (Video)

cars

Πρώτη επαφή με το νέο ηλεκτρικό Ford Explorer

cars

Βρήκε και έφτιαξε το αυτοκίνητο του πατέρα του 38 χρόνια μετά!

cars